Jura Stublić dolazi na Bike&Rock Days u Novu Vas kod Poreča

0
Jura Stublić
Jura Stublić

Više od 4.000 sudionika očekuje se na 14. izdanju Bike&Rock Daysa u porečkoj Novoj Vasi koji će se odvijati od 29. svibnja do 2. lipnja 2019., najavili su na konferenciji za novinare predstavnici organizatora, Moto kluba Highlanders iz Nove Vasi. Bike&Rock Days organizira se u suradnji s Mjesnim odborom Nova Vas i Gradom Porečom, a program su predstavili predsjednik MK Highlanders Mateo Bernobić, dopredsjednik Sebastian Prodan i tajnik kluba Aleksandar Stefanov, te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

– Narednih dana imat ćemo 14. susret bajkera, treći put u Novoj Vasi i očekuje se još više sudionika, te stvaramo nove motive dolaska u predsezoni, iako možemo reći da je sezona već krenula. Ove godine očekuje se puno više događanja unutar same manifestacije, a veseli me i humanitarna akcija, te se nadam da će i vrijeme poslužiti, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Predsjednik Bernobić rekao je kako će ove godine imati novi program, a startaju već sutra u popodnevnim satima u Novoj Vasi, te će u 20 sati doći u Poreč, gdje će se za uvertiru susreta održati mini defile i koncert grupe Big Wave na Trgu slobode. - Pripremili smo to s ciljem da privučemo vanjske ljubitelje motora i turiste. Kroz dan imat ćemo izlet s dva turistička borda da razgledaju Limski kanal, najavio je Bernobić.

U četvrtak će se manifestacija odvijati kod njih u klubu uz DJ-a, a u petak i subotu kroz cijeli dan održavat će se utrke motora i tuninig show, a kao gost najavljen je i Dejan Špoljar, jedan od najboljih stunt ridera ovih prostora (akrobata na motoru). U subotu je zakazan veliki defile u 15 sati ulicama Poreča, a u 18 sati svi se vraćaju u Novu Vas gdje se nastavljaju utrke, takmičenja, izložbe motora i nakon toga od 19 sati – novitet - izbor Miss mokra majica čije natjecateljice očekuju bogate nagrade.

Bit će tu i koncerata, u petak nastupaju Edi Maružin i Banditi, a u subotu Jura Stublić i grupa Film, te drugi bendovi.

- Lani smo imali 4.000 posjetitelja, ove godine očekujemo još i više, već ovaj vikend je došlo četrdesetak bajkera iz Njemačke i Austrije. Želimo ne samo organizirati moto susret nego i dovesti ljude da vide ljepotu grada, da dožive Poreč i da se vrate nakon sezone, radimo tako da i predsezonu probamo popuniti turistima. Očekujemo goste iz Slovenije, Poljske, Mađarske, Njemačke, Italije, Austrije, Bosne, Srbije, Makedonije, najavio je Bernobić.

Dopredsjednik Prodan, istaknuo je kako redovito rade i humanitarni dio manifestacije, a prihod je namijenjen Društvu invalida Poreč. Akcija će se provoditi tako da će na dva punkta u kutije se sakupljati donacije. U organizaciji susreta ove godine sudjeluju i članovi DVD-a iz Tara, Višnjana, Kaštelira i Vižinade koji će pomoći kod osiguranja, a za rad ne žele naknadu, već će svoj dio također donirati u humanitarne svrhe, Društvu invalida Poreč. 

Sve detalje oko ovogodišnjih 14. Bike & Rocka Days, možete pogledati na službenim stranicama https://mkhighlanders.com/ , te na Facebook profilu MK HIghlanders

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa