Osvrt HNS-a Pule na izbore za EU Parlament

0
Zvonko Liović i Kristina Bulešić
Zvonko Liović i Kristina Bulešić

28.5. je u prostoru pulskog HNS-a održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović i predsjednica pulskog HNS-a, kandidatkinja za Europski Parlament Kristina Bulešić. Na samom početku konferencije za medije, predsjednik HNS-a Istre, Zvonko Liović zahvalio se svima onima koji su svoj glas dali HNS-ovim kandidatima, a posebno kandidatkinji HNS koja dolazi iz Istre, Kristini Bulešić.

„Hvala vam na odazivu na izbore za Europski Parlament i hvala svima koji su svoj glas dali HNS-u, najjačoj liberalnoj stranci u zemlji. HNS je na ovim izborima ostvario dosad najbolji rezultat na izborima za Europski Parlament. Godine 2013. dobio je 8.687 glasova, godine 2014. 18.105 glasova a 2019. godine 27.958 glasova. HNS je dokazao da je najjača stranka građansko-liberalnog centra u zemlji i to unatoč očitim trendovima, koji ukazuju da tradicionalne stranke imaju sve manju potporu dok istodobno raste podrška novim pojedincima i strankama. HNS je dobio 27.958, START 21.774 te IDS 21.228.", kazao je Liović.

"No, u HNS-u smatramo da je krajnje vrijeme da liberalna scena u Hrvatskoj osvijesti činjenicu da moramo ostaviti osobne taštine po strani i u budućnosti nastupati zajedno. Upravo je na liberalima odgovornost da se suprotstavi populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici, koji su u očiglednom porastu. Tvrdili smo to prije šest mjeseci kada smo kao najveća stranka građansko-liberalnog centra osjećali da je upravo na HNS-u odgovornost pozvati na ujedinjenje", kazao je Liović.

"Tvrdimo to i danas. Sve stranke građansko-liberalnog centra u zemlji prema rezultatima ovih izbora zajedno su prikupile preko 100.000 glasova. Uvjereni smo da je recept za uspjeh i napredak društva kao i borba za otvoreno i tolerantno društvo - upravo ujedinjenje liberalne scene", zaključio je Liović.

Kristina Bulešić, predsjednica pulskog HNS-a zahvalila se svim biračima, svakom glasu, svim porukama podrške. „Idemo naprijed još snažnije, motiviranije i s novim temama koje su bitne građanima. HNS nastavlja raditi na tome i već danas krećemo s pripremama za sve nadolazeće izbore na kojima ćemo dostaviti još bolje rezultate nego danas. I isto tako, pružamo ruku suradnje svim liberalima u zemlji!“ zaključila je Kristina Bulešić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa