Grad Umag i Grad Zagreb podržali Dan leptira

0

25. svibnja u Umagu je prigodnim programom obilježen Dan svjesnosti o bolestima štitnjače, ili popularnije Dan leptira, a na inicijativu novoosnovane Udruge za bolesti štitnjače Umag. Proslava ovog uistinu važnog datuma započela je 24. svibnja u zagrebačkom dvorcu Dverce, svečanim primanjem i domjenkom pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Primanju su nazočili predstavnici našega grada, točnije pročelnik Slaviša Šmalc, predsjednica umaške Udruge za bolesti štitnjače Marina Duić Manojlović i njena zamjenica Milica Mataija Dejanović.

Subota je pak bila rezervirana za brojne susrete i događanja povodom Dana leptira. Dok se naš Umag pripremao za cjelodnevne aktivnosti u znaku leptira,  gradonačelnik Vili Bassanese prisustvovao je tiskovnoj konferenciji u Zagrebu te javno iskazao podršku projektu. Uz Bassanesea, svoju su podršku Hrvatskoj udruzi za bolesti štitnjače dali i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, uvaženi akademik Zvonko Kusić, kao i predsjednica Udruge Verica Mešić.

Umag, koji je prepoznao brojnost i raširenost ove bolesti i odlučio pomoći svojim sugrađanima, obilježio je dan predavanjima, plesom i osmjesima. Sve je započelo u 10 sati u Gradskoj knjižnici predavanjem Marine Duić Manojlović “Sve što se željeli znati o štitnjači, a niste se usudili pitati“ te predstavljanjem programa Udruge.

Uslijedio je plesni intermezzo uvijek dobro raspoloženih Zvjezdica 50 + koje su jasno dale do znanja da dobra vibra i užitak u životu nisu rezervirani samo za mlade. Na štandovima Udruge majice s motom “Nosi leptira” nestale su gotovo u trenu, kao što je to bio slučaj i s dječjim crtežima, slikama i predmetima u znaku leptira. Za navedeno su se pobrinuli mališani umaških dječjih vrtića, kao i učenici 2.b razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba. Dan jer na najljepši način zaključila dr. Iva Stasiow, i to zanimljivim predavanjem o psihičkim bolestima i poremećajima koje najčešće izaziva štitnjača.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa