Holcimovi zaposlenici stvarali novi kontejnerski terminal u Rijeci

0
Foto: Holcim
Foto: Holcim

Na Zagrebačkoj obali u Rijeci 23. svibnja svečano je obilježen završetak radova na prvoj fazi novog kontejnerskog terminala. Razvoj luke odvija se u fazama, a nakon cjelokupnog projekta, Rijeka će biti jedina jadranska luka koja prima 14.000 TEU brodove.

U izgradnji rive dužine 400m, dubine 20m te kontejnerskog dvorišta od 12 hektara (kao četiri nogometna igrališta) Holcim je sudjelovao od 2013. godine, odnosno tijekom tih šest godina je: razvio Holcim Adria cement, posebnu vrstu cementa za morsko okruženje; osigurao tehničku podršku Centra za inovacije i projekte; isporučio više od 100.000 kubičnih metara betona: isporučio više od 580.000 tona kamenih blokova; isporučio više od 25.000 tona cementa za injektiranje te ugradili više od 13.000 m2 specijalne završne betonske površine.

“Zahvaljujem se svim našim zaposlenicima što smo uspješno sudjelovali u ovom velikom i zahtjevnom projektu. Na početku suradnje kroz naš Centar za inovacije i projekte razvili smo novu vrstu cementa, kako bi glavni izvođač i investitor dobili optimalan proizvod za morsko okruženje i za posebnu tehnologiju koju su koristili. Nakon toga isporučili smo i ostale naše proizvode i usluge, a na kraju smo ugradili i završni, vidljivi dio betonske površine.”, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima Hrvatska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa