Flego dobio upozoravajuće pismo

'Nijemac iz Bochuma pokušava zaštititi znak Made in Istria'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Izvjesni Fred Bothen iz Bochuma prijavio je tamošnjem nadležnom uredu zaštitni znak "Made in Istria". Odluka još nije donesena, no ukoliko bude pozitivna, mogao bi to biti problem za istarske poduzetnike. Tvrdi to Oliver Vidmar, Nijemac koji je županu Valteru Flegu nedavno poslao upozorenje o potezima svog sunarodnjaka, koji je, prema internetskoj evidenciji njemačkog registra, prijavio ili je u postupku prijave i brojnih drugih naziva i marki.

"Poštovani gospodine župane Flego, ja sam danas s vašom sekretaricom razjasnio da je 9.11.2018. Fred Bothen iz Bochuma (Njemačka) prijavio zaštitni znak "made in istria" kod njemačkog DPMA. Prijavio je pod klasifikacijom 29, 30 i 35. Fokus te prijave su poljoprivredni proizvodi i hrana, na primjer maslinovo ulje, pršut, vino i druge stvari. Po mojem istraživanju, Fred Bothen ne proizvodi nikakve proizvode u Istri, hranu, itd... Problem je, da ta odluka sada ovisi samo o nadležnom službeniku kod DPMA u Münchenu. Ako bi ta odluka bila pozitivna za Fred Bothena, bi bilo moguće da svaki proizvođač hrane ili poduzetnik poljoprivrede koji koristi znak Istre ili slične znakove ili riječi bude dužan njemu plaćati jedan postotak dobitka", napisao je Vidmar.

"Zahvaljujem Vam na dostavljenim informacijama, proslijeđene su našim nadležnim odjelima koji će što prije ispitati navedenu problematiku", odgovorili su Nijemcu iz kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa