Što je na slikama kojima se želi napakostiti zaposleniku Glasa Istre?

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Glas Istre je 22. svibnja objavio zanimljiv članak pod nazivom "Prljavi igraju prljavo, nećemo im to dozvoliti!!! - Policija na tragu osobama koje žele napakostiti zaposleniku Glasa Istre". U njemu se tvrdi da "policija provodi opsežnu istragu koja se odnosi na objavu određenih fotografija na kojima je navodno jedna osoba zaposlena u Glasu Istre". "Objavom tih fotografija toj se osobi očito želi napakostiti", piše Glas Istre, te se zaključuje "da je samo pitanje trenutka kada će biti locirani svi koji su umiješani u pokušaj diskreditacije djelatnika Glasa Istre."

Nakon ovako zagonetnog članka, koji zapravo djeluje kao upozorenje ili poruka onome tko bi te fotografije objavio, postavlja se nekoliko logičnih pitanja. Najbitnije među njima je, naravno, što se nalazi na tim fotografijama, odnosno je li njihova objava u javnom interesu? Iako u znatno manjoj mjeri nego političari, i novinari su javne osobe te moraju biti spremni na proporcionalno povećani interes javnosti za njihove poslove, čak i kad se radi o privatnom životu.

Dakle, ako se radi o fotografiji koja bi ukazala na neki aspekt privatnog života koji utječe na vjerodostojnost novinara kao javnog djelatnika, tada bi takva, uvjetno rečeno diskreditacija bila u javnom interesu. Posebno je zanimljivo da se takav tekst, odnosno događaj pojavljuje uoči izbora, čime se otvara mogućnost da mnogi pretpostave da to doista ima veze s politikom, odnosno javnim interesom, tj. da se ne radi o pukoj pakosti.

Nakon ove misteriozne objave istarskog dnevnika, možda bude i nekih drugih reakcija, pa ako je to bio potez kojim se htjela malo zadimiti predizborna kuhinja, očito je upalio. Ako je s druge strane netko htio fotografijama koje nemaju nikakve veze s javnim ili političkim radom tog zaposlenika (novinara ili urednika?), stvoriti žrtvi neugodnosti i probleme, onda kolega zaslužuje svaku podršku, a takav čin najoštriju osudu. (Kristian Stepčić Reisman)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa