Zna li Frank nešto o Cuccurinu što mi ostali u Istri ne znamo?

1

U svojoj nedavnoj kolumni u Glasu Istre, glavni urednik tog lista Robert Frank prizvao je povratak Plinija Cuccurina u politiku, podsjetivši da je on „jedini tko je svojedobno u temeljima uspio uzdrmati IDS“.

Frank tako piše da je „baljanski poduzetnik odnedavno u službenoj mirovini“ ali i da „nitko živ trenutno ne zna kakvi su njegovi planovi“ te potom zaključuje kako je „teško vjerovati da će se Cuccurin prepustiti umirovljeničkoj letargiji“ jer naime „moguće je sasvim suprotno“.

Glavni urednik Glasa Istre svoj komentar zaključuje riječima kako je „Cuccurinova Ladonja u vrijeme političke aktivnosti bila ispred vremena. Je li sada došlo njeno vrijeme? Plinio ante portas“.

Ovaj je komentar Roberta Franka izazvao priličnu pozornost dijela istarske javnosti, ponajviše radi toga što se u istarskim političkim i medijskim krugovima već duže vrijeme špekulira o posebnim odnosima Plinija Cuccurina i Glasa Istre, čiji je većinski vlasnik od lipnja 2016. godine JOJ Media iz Slovačke, a preostala dva suvlasnika su prema podacima poslovnog portala Istra.biz Novi list d.d. i zagrebački odvjetnik Vice Mandarić.

U Glasu Istre se u zadnje vrijeme diskretno plasiraju vijesti o raznim donacijama Plinija Cuccurina i vrlo često takve vijesti potpisuje sam Frank što je pomalo neobično jer riječ je uglavnom o protokolarnim vijestima kakve u pravilu pripremaju nižerangirani novinari.

Paralelno s tihim glorificiranjem Cuccurina, Glas Istre je dolaskom Roberta Franka svakodnevno počeo objavljivati žestoke tekstove protiv IDS-a i njegovih čelnih ljudi. Jesu li sve to samo slučajnosti?           

Zna li onda Robert Frank nešto o Pliniju Cuccurinu što mi ostali u Istri ne znamo? Je li mu osnivač danas ugašene Ladonje možda osobno najavio povratak u politiku pa je Frank napisao 'probni balon' komentar kako bi se osluhnulo bilo javnosti? Ako je to istina onda je sto posto promašio tajming, odnosno malo se prerano zaletio.

Planira li doista povratak u politiku pokušali smo doznati od samog Plinija Cuccurina. Naš novinar se jedva stigao predstaviti, a jedan od najbogatijih Hrvata samo mu je odbrusio riječima: „Doviđenja! Doviđenja! Doviđenja“ i poklopio slušalicu. (Eleonora Vlačić)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa