'Veselilo bi me da se jave cure, fotografirali smo se '63. u Puli'

0
Foto: 24sata/privatni album
Foto: 24sata/privatni album

U redakciju 24sata stiglo je pismo sa Šri Lanke, a u njemu fotografija tamnoputog mladića i dviju djevojčica, snimljena 1963. u Puli. Kontaktirali smo gospodina koji nam je poslao snimku, a on nam je ispričao svoju priču: - Dok sam studirao u Engleskoj davne 1963. godine odlučio sam posjetiti Hrvatsku, tadašnju Jugoslaviju, i moram priznati da je bila super prijateljska država, započeo je priču, sad već u mirovini, Daya de Silva (80) koji je radio kao inženjer u Boeingu u SAD-u, piše 24sata.

Dok je razgledavao Pulu, prišle su mu dvije djevojčice. Daya sam kaže kako pretpostavlja da im je bio zanimljiv jer je bio "tamniji od njih". - Bilo je to davno, ali se tog puta često sjetim kad gledam fotografiju koju sam vam poslao. Prolazili smo parkom i bio sam im zanimljiv pa sam se odlučio slikati s njima. Bile su preslatke. Slikala nas je njihova mama mojim fotoaparatom, kratko smo popričali, a onda je svatko svojim putem. Sad bih ih htio ponovno vidjeti, ostavili su lijepi dojam na mene - kroz smijeh prepričava Daya.

Kaže da je proputovao pola svijeta, upoznao mnogo ljudi, ali dvije djevojčice iz Pule su mu se urezale u pamćenje. - Na putovanju sam posjetio pulski amfiteatar, Rab i Postojnsku jamu u Sloveniji. Kasnije sam obišao cijeli svijet, Brazil, Argentinu, Japan, Island, Australiju... A sad sam u mirovini pa sam se skrasio sa svojom suprugom (71) u Šri Lanki. No, dugo sam razmišljao o toj zgodnoj fotografiji, pa sam odlučio ih potražiti. Naprosto, bio bih sretan ako bih ih pronašao - veselim glasom pripovijeda Daya, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa