čelnici pulskog škvera na slobodi

'Idem na biro do šezdesete pa u mirovinu. Uljanik je za mene amen'

1

Tužan je dan u Puli, danas u 9 sati počela je podjela otkaza za više od 1.100 radnika Uljanika. Radnici su podijeljeni u grupe od po 30 ljudi na sat 'radi lakšeg protoka i izbjegavanja gužve', objavljeno je na Facebook grupi uljanikovaca. Mobilni timovi Zavoda za zapošljavanje upoznavaju radnike s njihovim pravima na burzi rada. Danas će otkaze dobiti 170 radnika, javlja naš reporter Ivan Hrstić koji se nalazi u Puli gdje je razgovarao sa sindikalistom Borisom Cerovcem.

Razgovarali smo i sa, sada već bivšim, radnikom Uljanika. "Idem na biro do 60. godine pa u mirovinu. Kad odradim otkazni rok vidjet ću što ću dalje. Uljanik je za mene amen. Trebali su stečaj proglasiti još u 9. mjesecu lani, ovo je sve bila agonija", kazao nam je. Ne vjeruje da će doći do kineskih investicija u Uljanik. "Šta će Kinezi ovdje, pa ovo je muzej, sve je zastarjelo, nije ulagano u strojeve, u infrasktrukturu...", govori bivši radnik Uljanika, javlja N1.

Na Županijskom sudu u Rijeci jutros je ukinut istražni zatvor za šestoricu od ukupno 14 osumnjičenih u aferi Uljanik, odnosno šestoricu, koji su u istražnom zatvoru zadržani zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Po riječima glasnogovornika suda Zorana Sršena, u istrazi su ispitani svi svjedoci i  više nema osnove za pritvor, pa je Županijski sud na osnovi prijedloga Županijskog državnog odvjetništva ukinuo rješenje o pritvoru.

Bivši predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc početkom svibnja su, odlukom sutkinje istrage Ksenije Zorc, zadržani u dvomjesečnom istražnom zatvoru, piše Index.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa