Pazinjani osvojili i juniorsko županijsko zlato

0

Nakon što je u predigri utakmice Pula 1981 uvjerljivo pobijedila Fažanu 95-32 i osvojila brončanu medalju KSIŽ u finalu su se sastali juniora Pazina i Stoje. Nakon što je prije final foura održanog jučer u Pazinu domaćin KK Pazin ostvario svih devet pobjeda u prvenstvu ( uz razliku od plus 289 koševa) i sva tri puta pobijedio KK Stoju trebalo je naći (nakon osvajanja srednjoškolskog prvenstva države prošli petak ) novih motiva bez ozljeđenog Donalda Fabrisa.

Autoritativno su Pazinci krenuli u utakmicu i dizali svoju prednost te povremenom agresivnom igrom po cijelom terenu navodili goste na izgubljene lopte. Da je bilo više koncentracije u čistim situacijama prednost je na poluvremenu mogla biti i veća od 22 koša. U drugom dijelu prednost je bila i preko 30 razlike. Treneri obje ekipa šalju na parket svih 24 igrača i u revijalnom tonu utakmica završava sa 17 razlike u korist Pazinaca.

KK Stoja čestitke na 10 trica u odnosu na 7 domaćih čime su izuzetno raspoloženi sa odstojanja onemogućili domaćinu postizanje veće razlike u koševima. Pehare i medalje podijelili su predsjednik KSIŽ Željko Dundović, dopredsjednik KSIŽ i predsjednik KK Pazin Neven Ćus te tajnik KSIŽ Robert Fabijanić. Za MVP finalne utakmice kandidiralo je više igrača pobjedničke domaće ekipe, ali su suigrači Tea Erika predložili čelnicima KSIŽ i trenerima KK Pazin (zbog odlične igre u obrani te postizanje važnih trica) koji je prijedlog i usvojen. Zaključno može se naglasiti da je u subotu u Pazinu prikazana zanimljiva košarka mladih istarskih igrača.

KK PAZIN - KK STOJA 93-76 ( 28-15, 26-17, 22-21, 17-23), Školsko gradska dvorana, Suci: Đuraki ( Pula) i Koraca ( Poreč)
KK PAZIN: Lukšić 3, Ančić 2, Baća, Zajc 8, Marko Krulčić 20, Guštin 25, Erik 14, Ivančić 3, Luka Krulčić , Levak 17, Udovičić 1, Belina.
KK STOJA: Plišić 14, M. Buršić 2, Sabatti 3, Andrilović 7, L. Buršić 1, Jakšić 11, Kostić 27, Blažević 4, Percan, Šćulac, Kurtović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa