Molba Pučkog otvorenog učilišta: 'Pošaljite nam 300 pari starih cipela!'

0
Ilustracija: Instagram
Ilustracija: Instagram

Ovogodišnji porečki Annale nosi naziv Da nam živi, živi rat i bavi se temom ratova na prostoru Balkana i njihovih posljedica na živote ljudi koje se osjećaju još i danas. Otvara se 13. lipnja u Istarskoj sabornici i traje do 15. rujna. Genocide Dejana Kaludjerovića jedna je od instalacija na Annalu, a njeno postavljanje zahtijeva 300 pari korištenih cipela.

"Pomozite da sakupimo dovoljan broj cipela za instalaciju, poklonite ili posudite stare, iznošene cipele koje više ne koristite! Poklanjanjem cipela činite i dobro djelo jer ćemo, nakon zatvaranja izložbe, cipele predati Crvenom križu. Neka vaše cipele dobiju svoju ulogu u umjetničkoj instalaciji. Radovat će nas svaki par! Cipele možete donijeti u Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1, a prije toga najavite se na broj telefona 091 431 5959", poručuju na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreča.

Dejan Kaludjerović rođen je u Beogradu, a studirao je u Beču i Beogradu. Za postignuća na polju vizualnih umjetnosti dodijeljeno mu je počasno austrijsko državljanstvo. Živi i radi u Beču.

Izbornik ovogodišnjeg Annala umjetnik je izvedbenih umjetnosti Siniša Labrović, poznat po brojnim performansima. U jednome od posljednih, pod nazivom Zaštitimo svećenike od optužnica za pedofiliju, umjetnik je prikupljao potpise građana za amnestiju pedofila među svećenstvom.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA