Zbog naziva torte skoro završili na sudu!

0
Foto: Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija

Da stvar nije dobila pravni epilog, bila bi šaljiva; naime, zbog rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo/Sektora za žigove i industrijski dizajn kojim je zaštićen naziv "torta 7 grijeha" (upravo tako, arapskom brojkom) od strane pekarnice i slastičarnice "Concettino" iz Poreča, splitska slastičarska kuća "Dolcemania" morala je preimenovati tortu iz vlastitog pogona namjesto "torta sedam grijeha" u "torta šest i pol grijeha", piše Slobodna Dalmacija.

Ne, nije zafrkancija; pomalo nevoljko o tome nas je informirao vlasnik "Dolcemanije" Saša Horvat, koji je u imenu "grješne" torte intervenirao nakon što je primio pismo opunomoćenog odvjetničkog ureda, a s upozorenjem o povredi autorskih prava kojih je formalni nositelj spomenuta istarska slastičarnica u vlasništvu Marina i Claudija Pilata.

- Naša je stranka upoznata s time da u ponudi slastičarnice "Dolcemania Split" imate proizvod "torta 7 grijeha", kao i da na web-stranici oglašavate proizvod tog naziva. Naša stranka Vam nije dala ovlaštenje za korištenje zaštićenog žiga pa je riječ o neovlaštenom korištenju – stoji, među ostalim u dopisu Odvjetničkog društva, a u nastavku se Horvata, odnosno "Dolcemaniju" poziva da odmah prestane s povredom autorskih prava te da stavi izvan prodaje sve proizvode na kojima je neovlašteno korišteno obilježje zaštićenog žiga jer bi u protivnom moglo doći do pokretanja postupka zaštiteautorskih prava i naknade štete.

- Najprije sam napisao ljutit dopis slastičarima i odvjetnicima, ali onda sam se predomislio i jednostavno intervenirao u nazivu. Tako je "torta sedam grijeha", inače uz "ferrero" i "tri moussa" naša najprodavanija torta među njih čak pedeset u ponudi, postala "šest i pol grijeha" i sad se oglašava upravo tako – veli splitski poduzetnik, za čiju je tortu "šest i pol grijeha" recepturu doradio čuveni majstor pašticer Vicenzo Frigulti iz Italije, javlja Slobodna Dalmacija.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa