U Vodnjanu održan Olimpijski festival dječjih vrtića

0

17. svibnja, s početkom u 9 sati službeno je otvoren 18. Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu. Pred brojnom publikom, Zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjan-Dignano Enea Codacci zaželio je svim sudionicima ugodan boravak u Vodnjanu uz sportsko druženje i nezaboravne doživljaje koji će ih još dugo sjećati na ovaj predivan dan. „Pozdravljam vas u ime Grada draga djeco, pozdravljam i sve roditelje, odgajateljice i volontere koji su danas prisutni na ovoj važnoj manifestaciji. Kroz sport, zajedništvo i druženje možemo svi zajedno stvarati svakim danom sve bolju zajednicu i zato je bitno da se vi, draga djeco, što više družite prvenstveno kroz sportske aktivnosti. Uživajte u igri i veselite se“ zaključio je Codacci i službeno otvorio 18. Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu.

Službeni program počeo je prigodnim mimohodom ekipa i podizanjem olimpijske zastave. Na Festivalu su nastupila djeca vrtićke dobi i to ukupno 8 ekipa iz 7 vrtića te više od dvjestotinjak djece iz slijedećih vrtića:

BALONČIĆ - SVETVINČENAT
DADO – ŠTINJAN
MORE - VALBANDON
PE-GA VODNJAN
SUNCE – FAŽANA
VRTULJAK - MARČANA
ZVONČICA - VODNJAN
PETAR PAN – VODNJAN

Natjecatelji su nastupili u slijedećim sportskim kategorijama: mali nogomet, trčanje 50m, skok u dalj s mjesta, bacanje tenis loptice, štafeta 4x25m. Organizatori ovogodišnje Olimpijade su Dječji vrtić Petar Pan i Sportska zajednica Grada Vodnjana uz podršku velikog broja roditelja, odgojiteljica, volontera i sudaca te pokrovitelja Grada Vodnjana-Dignano i Hrvatskom olimpijskog odbora.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić pozdravila je sve prisutne te pozvala djecu da uživaju u njihovom sportskom danu. Nakon završetka natjecanja predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana Elvis Marić nagradio je pobjednike prigodnim medaljama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa