Barbara Babić Gobo:

'Coworking mi omogućava da privatni život odvojim od poslovnog'

0
Barbara Babić Gobo
Barbara Babić Gobo

Grad Labin je početkom veljače otvorio coworking prostor iznad Gradske knjižnice. Deset sjedećih mjesta namijenjeno je svim osobama koje svoju djelatnost mogu obavljati putem računala. Radnim danom prostor je otvoren od 8 do 19 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Do sada su četiri osobe zakupile svoju polovicu stola i pripadajući ormarić. Fleksibilnost radnog vremena tj. dođeš kada hoćeš i ostaneš koliko hoćeš, jedna je od prednosti ovakvog načina rada, pa je nemoguće sve četvero zateći za stolom. Mi smo zatekli Barbaru Babić Gobo, magistricu ekonomije, koja vodi obrt za poslovno savjetovanje i računovodstvo.

„Pišem EU projekte, poslovne planove i investicijske studije i vodim računovodstvo. Obrt je paušalan, a otvorila sam ga u listopadu 2017. godine“, objasnila nam je. Pitanje o tome kako je zadovoljna coworking prostorom podrazumijevalo se samo po sebi.

„Ispočetka sam radila kod kuće, ali kako imam više klijenta postalo mi je nezgodno sastajati se s njima po kafićima i ostalim javnim prostorima. Plus toga, ako radite kod kuće, a nemate odvojeni prostor za rad kao što nemam ja, onda vas stalno nešto ometa, stalno vidite nešto što treba obaviti i dok dovedete sve u red, prođe pola dana. Treba imati prostor odvojen od privatnog života, znači dođem na posao i tu radim. Ovo je super zamišljeno jer ima sve i mirno je“, ispričala nam je.

U troškove korištenja prostora za rad, osim uredskog stola i stolice u dijeljenom uredu, uključeni su i troškovi električne energije, grijanja i hlađenja, čišćenja i održavanja, komunalne i ostale naknade, korištenje printera i skenera, korištenje čajne kuhinje, brza internet veza i Wi-Fi.

„Uzela sam paket od četiri sata dnevno, odnosno 80 sati mjesečno, što plaćam 250 kuna. Oni koji uzmu puni paket od osam sati plaćaju četiristo kuna mjesečno, a godišnji paket je još povoljniji“, kaže Babić Gobo. Zainteresirani za coworking mogu se obratiti gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU projekte putem mail adrese patricija.terkovic@labin.hr ili na broj telefona 052/866-817. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa