stečaj uljanika

Šiljeg odgovara IDS-u: 'Vaš je plan bio Pula kao Monte Carlo'

8
Jurica Šiljeg
Jurica Šiljeg

"Zid oko Uljanika bio je toliko visok da mu nitko izvan Pule nije mogao pristupiti, pa ni država koja je u gotovo tri desetljeća za Uljanik isplatila 8,3 milijarde kuna", poručio je povodom proglašenja stečaja u Uljaniku te reakcije IDS-a predsjednik ŽO HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg.

"Gospodo, Vlada zadnjih godinu dana ulaže sve napore da spasi Uljanik kojim ste vi 20 godina haračili. Vaš je plan bio Pula kao Monte Carlo, luksuzni resorti i jahte, a u taj se model Uljanik nikako nije uklapao. Sve to dokazuju Jakovčićeve izjave o ideji preseljenja Uljanika – “Preselit ću Uljanik samo ne znam gdje”, prostorni planovi, isplate državnih jamstava za brodove koji nikad nisu ni trebali postojati. IDS u vrijeme Kukuriku koalicije, svojom ucjenjivačkom pozicijom, privatizirao je Uljanik. Doveli su Rossandu na čelo Uprave i Končara na mjesto strateškog partnera te time zabili zadnji čavao u lijes Uljanika.", napisao je Šiljeg u priopćenju medijima.

"Pitam Vas što se vi napravili u zadnjih godinu dana? Kakva je uloga Flega i Miletića u spašavanju Uljanika ili se sve svelo na medijsku kampanju koja ima za cilj stvaranje dojma o vanjskom neprijatelju. Zašto je IDS u vrijeme Kukuriku koalicije inicirao i proveo privatizaciju Uljanika te time smanjio utjecaj države? Tko je stvorio Rossandi i Končaru preduvjete za gašenje brodogradnje? Pojasnite to poreznim obveznicima!", piše Šiljeg.

"Objasnite zašto je Jakovčić bio u Nadzornom odboru Končareve tvrtke Afarak od 2013. godine. Zašto mu je po toj osnovi isplaćeno više od od 2,2 milijuna kuna? Vlada je bila realna od početka – nema tog poreznog obveznika, građana i birača, u Istri ili bilo gdje drugdje koji će reći da je to normalno. Isplaćena su državna jamstva, nema novaca, nema brodova! Odgovorni za to nisu u Zagrebu, Briselu ili Kini, nažalost oni su s naše strane Učke", poručio je predsjednik ŽO HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA