Građani oprez, pojavili su se lažni dimnjačari!

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijska postaja Pula zaprimila je prijavu da su dvije nepoznate muške osobe 5. studenog došle u prostorije tvrtke na Medulinskoj cesti te su odgovornoj osobi ponudile usluge čišćenja dimnjaka.

Muškarci su se pritom predstavili kao dimnjačari tvrtke iz Zagreba te su nakon obavljenog rada, izdali atest i račun na ime tvrtke iz Zagreba. Provedenim provjerama utvrđeno je da su na području drugih policijskih uprava u ranijim razdobljima zabilježeni slučajevi da su se ''djelatnici'' te iste pravne osobe lažno predstavljali kao dimnjačari i izdavali lažne ateste.

Zbog sumnje da su muškarci počinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja službenih isprava, policijski službenici provode izvide i tragaju za dvojicom nepoznatih muškaraca, izvijestila je istarska policija.

Policijska uprava istarska stoga upozorava građane da budu oprezni te da zbog svoje sigurnosti koriste samo usluge osoba koje su ovlaštene za obavljanje dimnjačarskih poslova. Ukoliko posumnjate da bi se moglo raditi o prevarantima, odmah o tome obavijestite policiju na broj 192.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa