Amsterdamska koalicija u Puli održala završni programski skup

4

Amsterdamska koalicija 9. svibnja je u prepunoj dvorani Zajednice Talijana u Puli održala završni skup svoje programske turneje „Pravac budućnost!“. Lideri Amsterdamske koalicije, koju čine GLAS, HSS, IDS, PGS, HSU, Hrvatski Laburisti i Demokrati, mnogobrojnim su građanima čestitali Dan Europe kazavši da su Europa, pa i Amsterdamska koalicija,  simboli mira, napretka, blagostanja i suradnje te pozvali građane da izađu na izbore za Europski parlament, u nedjelju, 26. svibnja. Na velikom su skupu sudjelovali i kandidati te kandidatkinje s liste Jozo Radoš, Tea Mičić Badurina i Mira Morović.

Miletić: Sredine zastupljene u Amsterdamskoj koaliciji poput Istre, PGŽ-a i Samobora iskaču iz depresivne statistike ostatka zemlje

Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je da je „Amsterdamska koalicija prešla dug put od prvih razgovora u Amsterdamu do večeras, i postala snažan projekt tolerancije, prosperiteta i otpora“ te naveo tri cilja koalicije: „obrana antifašističkih vrijednosti i tolerancije kao načina života, promoviranje konkretnih politika koje ćemo realizirati u suradnji s EU, a koje će Hrvatsku konačno maknuti iz kluba najgorih i najnerazvijenijih država te borba za slobodnu i ujedinjenu Europu“. Miletić je istaknuo da „sredine zastupljene u Amsterdamskoj koaliciji poput Istre, PGŽ-a i Samobora iskaču iz depresivne statistike ostatka zemlje jer se rukama i nogama borimo za sredine iz kojih dolazimo, zato jer ne kočimo i ne rušimo, nego gradimo, razvijamo i napredujemo, a naši će se predstavnici u Europskom parlamentu na isti način boriti za Hrvatsku i hrvatske projekte“.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić naglasio je da je „Amsterdamska koalicija jedina alternativa ovoj nesposobnoj Vladi, a 26. svibnja šaljemo poruku Europi i Hrvatskoj da možemo bolje, da hoćemo otvoreno i progresivno društvo“.

Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac kazao je da je „program koji smo predstavili i ljudi koje smo kandidirali jamstvo da mislimo ozbiljno. Naših obećanja ćemo se držati“, dok je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo da su upravo „Istra i Primorsko-Goranska županija primjer koliku razliku može značiti dobar izbor te kako se u istoj zemlji, pod istim zakonima može drugačije i bolje živjeti“.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš opisala je viziju Hrvatske i Europe kako ih vidi Amsterdamska koalicija: „Naša Europa i naša Hrvatska obrazovane su i konkurentne, a radna mjesta osiguravaju dostojanstven život. Naša Europa je i u našem istočnom susjedstvu, zbog mira i sigurnosti, i nećemo dozvoliti razbijačima da takvu Europu i takvu Hrvatsku unište“. Također, Mrak Taritaš je naglasila da se Hrvatska mora „osloboditi okova nesposobnih i korumpiranih koji nas drže za taoce. Mi smo pod opsadom loših u politici. HDZ udara sa svih strana. Udara na Istru, koja bi trebala biti uzor svima. Nemojmo im to dozvoliti!“.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak brojnoj je publici kazao kako je „najbitnija poveznica u zadnjih tridesetak godina sredina iz koje kandidati ove koalicije dolaze – Istre, Rijeke, Samobora i Međimurja – što baš nigdje HDZ nije ni primirisao vlasti“. - Izuzetno je bitno izaći na ove europske izbore, dodao je Beljak, a ja vjerujem da će Amsterdamska koalicija biti najveće iznenađenje ovih izbora.

Flego: Za dva tjedna izlazimo na referendum o HDZ-ovoj vlasti

Posljednji se prisutnima obratio nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego, koji je pred prepunim pulskim Circolom istaknuo da „za dva tjedna imamo šansu reći što mislimo o politici koja Hrvatsku ekonomski i civilizacijski vuče prema dnu“.

- Za dva tjedna izlazimo na referendum o HDZ-ovoj vlasti. Na tom referendumu odlučivat ćemo između dvije Hrvatske. Za dva tjedna moramo im pokazati snagu normalne i napredne Hrvatske! Svi vi ovdje  - Vi ste ta snaga!, istaknuo je Flego dodavši da su ovi izbori dramatični.

- Ovo su izbori koji će odrediti budućnost Europe. Ovo su izbori na kojima se borimo da naša djeca mogu živjeti slobodno i neopterećeno i da uživaju ista prava kao njihovi prijatelji u Njemačkoj ili Danskoj, kazao je Flego te zaključio:

- Mi znamo što želimo i znamo kako to postići. Okrenut ćemo sve naglavačke dok u potpunosti ne iskoristimo EU fondove te kvalitetnije usmjerimo ta sredstva za regionalni razvoj, očuvanje okoliša i  gospodarski rast. Zato tu nema kompromisa. Za dva tjedna - idemo po pobjedu!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa