došli sa svih strana svijeta

Sjećate se Yugotoursa? Bivši radnici ponovno se okupili

0
Bivši radnici kultnog Yugotoursa opet zajedno u Poreču
Bivši radnici kultnog Yugotoursa opet zajedno u Poreču

Gradonačelnik Loris Peršurić pridružio se nedavno grupi bivših Yugotoursovih djelatnika i gostiju, njih sedamdesetak, koji su za svoje prvo okupljanje, tzv. Grand Reunion odabrali Poreč. Druženje je održano u Villi Polesini, a ovom je prilikom gradonačelnik podsjetio svoje goste na prošlost turizma u našem gradu, te ih upoznao s današnjom turističkom ponudom Poreča i Istre.

Porečko okupljanje Yugotursovih djelatnika prvo je ali ne i posljednje takvo okupljanje – rekli su sudionici, koji su stigli iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Austrije, Češke, Rusije, te Beograda, Zagreba, Sarajeva, Ljubljane, Varaždina, Splita, Pule i Poreča. Tijekom trodnevnoga druženja prisjetili su se prošlih turističkih dana i Yugotoursovog Company imagea.

Njihova bi znanja i iskustva i danas itekako dobro došla u strategiji suvremenoga hrvatskog turizma, zaključili su, jer upravo je Yugotoursu London dvije godine za redom (1988. i 1989.) dodijeljena ugledna nagrada Turističkog Saveza Velike Brtanije Silver Globe Award za najboljeg touroperatora specijalista na Svijetu.

Najavljena su nova regionalna okupljanja na Bledu, u Beogradu, u Londonu, a za dvije do tri godine ponovno veliko okupljanje u Poreču.

Yugotours je bio najveći turoperator u bivšoj državi koji je tijekom ljetnih sezona na obale Jadrana dovodio stotine tisuća stranih turista, od čega više od pola milijuna njih samo iz Velike Britanije. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća turizam je radi rata u Hrvatskoj utihnuo, a Yugotours pod tim imenom prestao postojati. Na britanskom turističkom tržištu koje je vjerovalo Yugotoursovim ponudama ljetovanja s uključenim avionskim letovima, unatrag gotovo 30 godina nijedan drugi touroperator nije uspio postići bolje turističke rezultate dovodeći britanske turiste u Hrvatsku.

- Britanci se i danas sjećaju povoljnih turističkih ponuda koje im je nudio Yugotours London, posebno usmjeren ka potrebama Britanskih gostiju i specijaliziran za Jadransku obalu, a tu ponudu nakon nas sve do danas na britanskom tržištu još nitko nije uspio nadmašiti – govori operativni manager Yugotoursa London za Istru Rajko Macura, ujedno najzaslužniji za ovo porečko okupljanje bivših Yugotoursovaca iz cijeloga svijeta. Posebno raduje što smo na Yugotours Grand Reunionu poslije toliko godina uspjeli okupiti naše bivše djelatnike i zaposlenike iz europskih zemalja, od SAD-a i Kanade sve do Australije – zaključio je Macura.

- S nostalgijom se sjećam tih famoznih dana i turističkih poslova koje smo odrađivali ali i zadovoljnih gostiju samim čime i naših zadovoljnih zaposlenika, predstavnika i supervizora – kaže čelna osoba Yugotoursovih rezervacija u Londonu Jo Golding.

- Stotine tisuća gostiju iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Kanade, Skandinavije, i drugih zemalja osamdesetih je godina najradije biralo Jadransku obalu za svoj godišnji odmor, po čemu smo tada kao vodeći turistički operator nadmašili ponudu vrlo dobrih destinacija poput Turske, Španjolske i Grčke – napominje Branko Škarka, direktor svih inozemnih Yugotoursovih ureda.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa