Kandidati HDZ-a opet u Istri

Vlada financira projekte u Istri bez obzira koja je stranka na vlasti

0
Posjet Zelenog tima Istri
Posjet Zelenog tima Istri

Turneja HDZ-ovih kandidata u Hrvatskoj nastavlja se u Istarskoj županiji posjetom Zelenog tima. Ovo je već drugi posjet HDZ-ovih kandidata Istri nakon što je Plavi tim 26.04. obišao Pulu, Pazin i Rovinj, zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem. Dana 6. svibnja su kandidati posjetili Pazin, administrativno sjedište Istarske županije, gdje su održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili europski program Hrvatske demokratske zajednice.

Redom su se predstavili Marijana Balić, saborska zastupnica iz Vukovara koja sudjeluje u radu na europskim i međunarodnim projektima Vukovarsko-srijemske županije kao voditeljica projekata Razvojne agencije Hrast, Stjepan Ribić, doktorant s Papinskog sveučilišta u Vatikanu, voditelj regionalnog predstavništva Slavonije I Baranje u Bruxellesu, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije , doktor znanosti Veterinarskog fakulteta i član hrvatskog izaslanstva u Odboru regija Europske unije te Stjepan Adanić, brigadirni general HV-a, bivši gradonačelnik Varaždina koji je tijesno surađivao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom.

Naglasak na tiskovnoj konferenciju bili su projekti EU koji se realiziraju u Istarskoj županiji, a takvih u Istri ima više nego igdje. To pokazuje važnost aktivnog sudjelovanja Hrvatske kao punopravne članice Europske unije u svim aktivnostima Europskog parlamenta, kao i važnost toga da Hrvatska ima kvalitetne predstavnike u Eurospkom parlamentu koji znaju artiukulirati i zastupati interese hrvatskih građana.

Kandidati su posebno istaknuli dva projekta koji su od iznimne važnosti za Istru. Prvi je izgradnja Istarskog ipsilona, koja je iznimno važna zbog bolje prometne povezanosti Istre s ostatkom Hrvatske te predstavlja važnu kariku u lancu sigurnosti prometovanja, posebice u vrijeme turističke sezone. Drugi spomenuti projekt jest izgradnja Pulske bolnica, čiji se završetak očekuje krajem ove godine, a čiju je izgradnju također započela HDZ-ova Vlade te će je sadašnja Vlada i završiti. 75% ukupnih sredstava uloženih u izgradnju OB Pula pristigla su iz proračuna Vlade RH I EU fondova. Realizaciju oba kapitalna projekta, i Istarskog Ipsilona i OB Pule, započela je HDZ-ova Vlada te će oba projekta sadašnja HDZ-ova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem I završiti.

"Iznimno je važno da građani Istre razumiju kako sve kapitalne projekte u Istri financira ili sufinancira Vlada RH na čelu s Andrejom Plenkovićem te time šalje jasnu poruku prijateljstva i suradnje, neovisno o tome koja je stranka na vlasti u pojedinim gradovima ili općinama u Istri", poručeno je tijekom posjeta.

"Vjerujemo kako će građani Istre to znati prepoznati te vidjeti razliku između onih koji odgovorno vode politiku države, usmjerenu k ravnomjernom regionalnom razvoju i skrbeći o svim krajevima Hrvatske, od onih čiji pogled ne seže dalje od izbora do izbora. Nakon pobjede na parlamentarnim izborima, zatim lokalnim, HDZ uvjerljivo pobjeđuje i na predstojećim europskim izborima gdje će osvojiti najmanje 5 mandata i na taj način učvrstiti poziciju najjače političke snage u Hrvatskoj. To je dokaz vjerodostojnosti politike koju predvodi predsjednik Plenković", poručili su iz HDZ-a istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa