Proglašeni najbolji radovi natječaja Piši od droge briši

0

U sklopu kampanje protiv bolesti ovisnosti Bježi/Via organiziran je književni nagradni natječaju „Piši, od droge briši!“ koji su ove godine podržali Grad Pula, Zavod za javno zdravstvo IŽ i Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Za sudjelovanje na natječaju bili su pozvani svi učenici i studenti iz Istarske županije; da pokažu svoju inventivnost u kreiranju literarnih radova na temu borbe protiv ovisnosti, droga, alkohola, cigareta, kockanja, kompjuterskih igrica, ali i teme koje afirmiraju pozitivne stvari i koje nisu striktno vezane uz ovisnost.

Na književni natječaj „Piši, od droge briši“ pristiglo je 13 radova, u različitim književnim formama, učenika OŠ Centar (mentorica Ina Delić), OŠ Šijana (mentor Vladimir Papić), Gimnazije Pula (mentorica Jasna Perković Milosavljević) i Tehničke škole Pula (mentorica Gordana Mofardin). Tročlani žiri iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula odabrao je najbolje uratke. Pri odabiru vođeno je računa o dobi autora.

Kao najbolji rad odabran je „Praholjub“ Mirka Grgorinića, učenika Gimnazije Pula, koji je nagrađen tablet računalom i poklon-paketom, drugo mjesto osvojio je učenik 8. razreda OŠ Centar Toni Grbin sa svojom pričom „Santiago“, za koju je nagrađen poklon-paketom knjiga, dok je posebnu pohvalu žirija za najoriginalniji tekst zaslužio Mauro Rajčić, učenik 2. razreda Tehničke škole Pula, s radom „Od droge jači“, za koji je nagrađen poklon-paketom.

Poklone su nagrađenima uručili zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo IŽ-a Aleksandar Stojanović i Helena Mitrović, voditeljica Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja. S obzirom na ukazan trud i kvalitetu pristiglih radova, svi su autori nagrađeni godišnjim članstvom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa