Prva njemačka sommelierka na Vinistri

Malvazija se fantastično sljubljuje sa šparogama a teran s roštiljadom

0
Paula Bosch
Paula Bosch

Malvazija je profinjeno vino s cvjetnim aromama koje se fantastično sljubljuje sa šparogama, dok s teranom imate idealnog, nekompliciranog partnera za svaku roštiljadu - tako istarske sorte opisuje najpoznatija njemačka sommelierka Paula Bosch, prva koja je to postala u svojoj zemlji. S istarskim i hrvatskim vinima oduševila se prije nekoliko godina u Münchenu, a dolazak na 26. Vinistru, koja se od 10. do 12. tradicionalno održava u porečkoj Žatiki, sjajna je prilika da otkrije nijanse istarskih terroira.

U petak, 10. svibnja u sklopu Vinistre održat će masterclass pod nazivom Istarski vinski biseri / Wine pearls from Istria na kojem će se kušati vina istarskih autohtonih sorti.  Paula Bosch je biranim riječima i pohvalama već pisala o istarskim vinima u njemačkim magazinima. Karijeru je započela kao kuharica, no brzo postaje glavna sommelierka u hotelu Inter-Continental u Kölnu.

U 30 godina karijere radila je u uglednim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, zatim kao samostalna savjetnica za vino, a cijelo vrijeme se bavi pisanjem knjiga, eno-gastronomskih publikacija i vlastitog bloga. Ugledan francuski restoranski vodič Gault&Millau 1998. proglašava je sommelierkom godine. Paula Bosch u Poreč dolazi kako bi stekla detaljniju sliku o hrvatskoj eno-gastronomiji, kojoj, kaže,  treba još snažnija promocija. Riječ je, pojašnjava, o dugom procesu koji zahtijeva ne samo vinska znanja nego i puno strpljenja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa