Održan prijem za predstavnike antifašističkih udruga

0

Povodom Dana Grada Pule i dana oslobođenja gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zajedno s županom Istarske županije Valterom Flegom primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca Istarske županije i antifašista Grada Pule u sklopu proslave 74. obljetnice oslobođenja Pule.

Gradonačelnik je ovu svečanu priliku iskoristio kako bi nazočnima čestitao Dan Grada, podsjetivši kako su temelji antifašizma duboko ugrađeni u sve Puležane. "Mi u Puli smo danas uzor mnogim ljudima koji promišljaju kao mi, koji vrijednuju antifašizam i toleranciju i koji se ne dijele po nacionalnim i religijskim osnovama. Smatram kako je danas, možda i više nego ranije, važno da se držimo skupa", rekao je gradonačelnik Miletić.

Predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić poručio je kako je današnja apatija u društvu možda i najveća opasnost s kojom se susrećemo. „Jako mi je drago što smo se ovdje ponovno našli sa osmjehom na licu i u pozitivnoj atmosferi.“ – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Sošić.

Župan Istarske županije Valter Flego istaknuo je kako mu je velika čast prisustvovati ovom tradicionalnom prijemu. „Danas se prisjećemo ne samo pobjede već i zajedništva kako bi stvorili bolju budućnost za buduće generacije“, poručio je župan Flego.

Livio Blašković se u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pule zahvalio Gradu Puli na velikoj podršci u očuvanju uspomene na antifašistički pokret i turbulentna povijesna zbivanja koja su obilježile 20. stoljeće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa