643 970x250 brojevi
664 fm baner t

Dijelovi za Formulu 1 proizvodit će se u Labinu

0
Sa sastanka u Gradu Labinu
Sa sastanka u Gradu Labinu

U prostorijama Grada Labina 3. svibnja održan je sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića s Lucom Businarijem, izvršnim direktorom tvrtke Novation Tech iz talijanskog grada Montebelluna te njegovim suradnikom.

Razgovaralo se o budućoj velikoj investiciji u Poslovnoj zoni Vinež. Naime, tvrtka Novation Tech planira gradnju hale u Poslovnoj zoni Vinež površine 3000 metara kvadratnih u kojoj u početnoj fazi planira zaposliti 30 ljudi, a kroz naredne dvije godine sveukupno njih 90. Planirani početak gradnje jest početak jeseni ove godine, nakon ishođenja svih potrebnih dozvola.

Tvrtka Novation Tech talijanski je proizvođač dijelova od karbonskih vlakana za Formulu 1, ali i brojne gigante automobilske industrije poput BMW-a i McLaren Mercedesa. Osim dijelova za potrebe Formule 1 i automobilske industrije, bave se i proizvodnjom dijelova za avio industriju te dijelova sportske opreme i naočala.

„Ovo je nastavak, a i potvrda snažnog gospodarskog rasta i gospodarstva na području Grada Labina. Iznimno nas raduje dolazak proizvođača komponenata za vozila Formule 1, BMW-a, Mercedesa i Aston Martina. Time se otvaraju nova radna mjesta i povećava BDP Grada Labina“, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA