Potpisan Sporazum o manifestaciji Dan mladih Istre

0

U prostorijama Grada Rovinja 2.5. je održano službeno potpisivanje Sporazuma o suradnji na manifestaciji Dan mladih Istarske županije. Naime, na inicijativu Savjeta mladih Rovinja, a u suradnji s kolegama iz ostalih gradova, po prvi puta će se u petak 13. rujna 2019. godine u Rovinju održati manifestacija Dan mladih Istarske županije.

Uz istarskog župana Valtera Flega i gradonačelnika Rovinja Marka Paliagu, potpisivanju su prisustvovali gradonačelnici Pule, Pazina, Novigrada, Buzeta i Labina te predstavnici gradskih, odnosno županijskog Savjeta mladih.

Komentirajući inicijativu, istarski župan je rekao kako je ovo odličan događaj kojeg su objeručke prihvatili. „Jedan od naših prioriteta je unaprijediti život mladih u Istarskoj županiji te se stoga posebno posvećujemo njihovim idejama i inicijativama. Siguran sam da će Dan mladih Istarske županije postati tradicionalna manifestacija, koja će okupiti naše mlade, a iz koje će iznjedriti neke nove ideje u svrhu boljeg i kvalitetnijeg života mladih u Istri“, istaknuo je župan Flego.

”Mladi Istarske županije zaslužuju imati svoj dan i dostojanstveno ga obilježiti, a ideja je da se manifestacija iz godine u godinu održi u drugom istarskom gradu ovisno“, rekao je predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Alen Gržinić.

Nakon godine dana djelovanja Savjet mladih Rovinja je pored navedenog projekta pokrenuo i niz drugih aktivnosti u kojima zagovara aktivno uključivanje mladih u javni život s ciljem informiranja i savjetovanja mladih, te promicanja njihovih potreba i interesa.

„Pokrenuli smo i pilot projekt „Približavanja Gradske uprave i Gradskog vijeća mladima“ koji je obuhvatio dvjestotinjak maturanata. Zadovoljni smo s rezultatima projekta te ćemo ga u suradnji s rovinjskim srednjim školama provoditi svake godine. Cilj nam je zainteresirati mlade da svojim aktivnim uključivanjem doprinesu razvoju naše zajednice“, zaključio je gradonačelnik Paliaga izrazivši zadovoljstvo novonastalom suradnjom. Nakon radnog dana predviđen je zabavni dio programa na glavnom gradskom trgu s nastupom rovinjskih sastava te sastava The Night Express uz prigodnu gastro ponudu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa