Svi gradski bazeni u Puli od petka ponovno otvoreni, voda ispravna

0

Nakon što su u ponedjeljak, 29. travnja, prilikom redovne analize kvalitete bazenske vode od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u bazenu vaterpolskih dimenzija utvrđena određena odstupanja od propisanog standarda, bazen je na inicijativu Pula Sport d.o.o. preventivno zatvoren dok se ne utvrdi zdravstvena ispravnost bazenske vode. Istodobno je od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije hitno zatraženo novo uzorkovanje i dodatna analiza bazenske vode, iako je ono po redovnoj proceduri trebalo biti izvršeno tek u četvrtak.

Ponovno uzrokovanje vode, pokazalo je da je voda u svim bazenima u sklopu kompleksa Gradskih bazena Pula-Pola u potpunosti zdravstveno ispravna te pogodna za kupanje pa će od 3. svibnja svi bazeni opet biti otvoreni za građane.

„Gradski bazeni Pula-Pola izgrađeni su prema najvišim standardima struke, održavaju se u skladu sa zakonskim odredbama Republike Hrvatske te su i svi dosadašnji nalazi analize bazenske vode uvijek bili uredni. Po zaprimanju prvog nalaza od strane Zavoda postupili smo prije svega u interesu naših korisnika, a tražeći mogući uzrok izvršena je i analiza vode na glavnom vodovodnom priključku gradskih bazena od strane stručne službe Vodovoda Pula. Njihov je nalaz ocijenjen urednim, baš kao i onaj kojim je analiziran dodatni uzorak bazenske vode od strane Zavoda za javno zdravstvo“, poručuju iz Pula Sporta.

Podsjećamo, bazen je preventivno zatvoren na inicijativu Pula Sport, imajući u vidu zdravlje i sigurnost korisnika bazena. Preventivno zatvaranje bazena pozdravio je i Državni inspektorat ocijenivši ovakav postupak brige o zdravlju korisnika Gradskih bazena Pula – Pola odgovornim ponašanjem. Utvrdili su kako je održavanje pulskih gradskih bazena u potpunosti u skladu s Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda, što je potvrđeno i Zapisnikom o izvanrednom inspekcijskom nadzoru Državnog inspektorata.

„Ispričavamo se svim našim korisnicima koji protekla tri dana nisu bili u mogućnosti koristiti sve gradske bazene. S obzirom na to da je od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije voda na svim bazenima u sklopu kompleksa Gradskih bazena Pula-Pola potvrđena kao zdravstveno ispravna, od petka 3. svibnja u 9 sati svi bazeni bit će opet otvoreni za javnost“, poručili su iz Pula Sporta priopćenjem koje potpisuje direktor Ivan Glušac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa