Pogledajte video snimku nesreće na slapu Sopot!

0
Screen shot s video snimke Marijana Nikića
Screen shot s video snimke Marijana Nikića

Kao što smo 27. travnja izvijestili, taj dan se u padu na pićanskom slapu Sopot teško ozlijedio 66-godišnji muškarac. Prevezen je u KBC Rijeka gdje ga očekuje operacija zbog nekoliko prijeloma zdjelice, doznali smo od Marijana Nkića, njegovog prijatelja s kojim je posjetio slap i koji je snimajući njegovo silaženje niz strminu snimio i kobni trenutak.

„Obojica smo ljubitelji prirode. Posjetili smo Festival samonikog bilja u Kršanu i onda je on poželio posjetiti Sopot jer još nikada nije bio tamo. Kad smo stigli, predložio je i da se spustimo u podnožje slapa stazom i da ga pogledamo odozdo“, priča Nikić.

 Vrlo strma staza ima kritičnu točku na kojoj izbočinu treba savladati opokoračivanjem držeći se za konopac ili, da budemo slikoviti, na trenutak treba odglumiti Tarzana. Njegov je prijatelj u desnoj ruci držao kišoboran, a samo lijeva ruka nije bila dovoljna da zadrži težinu tijela u trenutku kada se u potpunosti prenijela na konopac. Čovjek se otkorljao preko ruba staze!

Marijan Nikić

„Pao je s nekih šest- sedam metara visine. Ispočetka nisam znao što je s njim, zvao ga sam ga i kada sam shvatio da se neće javiti, sišao sam po stazi dolje. Našao sam ga u vodi u nesvijesti. Voda je bila plitka, pa nije ublažila pad na hrid. Pomogao sam mu da izađe iz vode i postavio ga na koljena. Užasno ga je boljelo“, priča Nikić.

Nisu bili jedni posjetitelji Slapa, ali u tom trenutku nikoga nije bilo tko bi se odazvao na poziv u pomoć. Ni signal za mobitel nije bio čist, pa je poziv na 112 dobio iz petog- šestog pokušaja. Stigla je Hitna medicinska pomoć iz Pazina, policija i vatrogasci.

„Nismo ga nikako mogli smjestiti u košaru za izvlačenje dok nije dobio inijekciju morfija jer je urlao od bolova. Kad nam je to uspjelo, nosili smo ga stotinjak metara nizvodno gdje se nalazi staza koja je manje strma nego ona uz vodopad. I tu smo se namučili jer je staza obrasla“, završava Marijan Nikić svoju priču o spašavanju prijatelja. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Marijan Nikić)

Najnovije vijesti