oporba u općini bale:

'Načelnik Pastrovicchio zbog sukoba interesa treba podnijeti ostavku'

0
Sjedište Općine Bale
Sjedište Općine Bale

U Općini Bale zamjenik načelnika podnio je ostavku, a sada oporbeni klub vijećnika IDS-ISU, HNS i Živi zid traži da i načelnik Edi Pastrovicchio učini isto. U povodu toga oglasili su se priopćenjem, kojeg u nastavku donsimo u cijelosti.  

„Obavještavamo građane općine Bale. ali i širu javnost o aktualnim događajima u općini Bale. U nedjelju, 5. svibnja se održavaju prijevremeni izbori za zamjenika načelnika općine Bale iz redova pripadnika talijanske nacionalne manjine jer je dosadašnji donačelnik Massimo Piutti podnio ostavku.

Na zadnjoj sjednici općinskog vijeća mi, kao klub vijećnika, upitali smo koji su razlozi njegove ostavke. Rečeno nam je od strane pročelnice da je podnio ostavku radi poslovne zauzetosti. Međutim, nakon sjednice općinskog vijeća došli smo do saznanja da je Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak radi njegovog sukoba interesa jer je direktor u tvrtkama Mon Perin(gdje ima i suvlasnički udio) i Dandoli. Isto tako smo otkrili da je još u siječnju pokrenut postupak za sukob interesa i protiv načelnika općine Bale Edija Pastroovicchio jer nije smio biti u nadzornomodboru tvrtke Mon Perin i općinski načelnik u isto vrijeme. Oba su na taj način kršili zakone. I ne samo to, nego su utjecali, pogodovali i donosili odluke koje su išle u prilog tim privatnim tvrtkama.

Svojim postupcima stavili su svoje funkcije u službu privatnih interesa, a ne u službu javnog interesa za što su ih građani Bala izabrali. Pri tome su i zajedno sa općinskom službom lagali i obmanjivali nas vijećnike kao i građane. Jer smo prije više od godine dana na vijeću upozoravali i pitali ih dali su provjerili da nisu u sukobu interesa, što su oni negirali. Dakle, svjesno su nam lagali.

S toga zahtijevamo da i općinski načelnik podnese ostavku. Jer smo svakim danom svjedoci da se Općina Bale u medijima prikazuje kao blistav primjer, a u stvarnosti je nešto sasvim suprotno. Isprepletena je privatnim interesima pojedinaca, a kao uteg visi više sporova u vrijednosti pola milijarde kuna. Svi znamo da je općina već neke milijunske sporove je izgubila. Bolje niti ne pomišljati što će biti ako krenu i ostale presude. U redu bi bilo da se građanima reče kako realno stojimo, da energiju trošimo da svim građanima bude bolje, da se borimo za javni interes, da budemo realni, transparentni, a ne bahati“, poručuje na kraju svog propćenja oporbeni klub IDS-ISU, HNS i Živi zid u Općinskom vijeću Općine Bale.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA