Daus optužio Plenkovića da žmiri na problem slobode medija (video)

5
Emil Daus s kolegama iz IDS-a u Saboru
Emil Daus s kolegama iz IDS-a u Saboru

Saborski zastupnik IDS-a Emil Daus, danas je u Saboru na aktualnom prijepodnevu upitao Predsjednika Vlade Andreja Plenkoviću je li zadovoljan stanjem medijskih sloboda u Hrvatskoj.

- Medijske slobode jedan su od preduvjeta normalnog, naprednog društva kakvom vjerujem svi težimo, a nažalost, kilometrima smo daleko od razvijenih europskih zemalja. U društvu smo Armenije i Haitija, a negiranje pritisaka i medijskih nesloboda neodoljivo me podsjeća na neke zemlje u susjedstvu koje nam ni po čemu ne bi trebale biti uzor, a malo prije smo čuli da su nas neke zemlje u susjedstvu i pretekle, istaknuo je Daus.

Napomenuo je i kako IDS već godinama upozorava na kontinuirano srozavanje demokratskih standarda u Hrvatskoj, što potvrđuje svaki novi izvještaj međunarodnih organizacija.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo da ne vidi koji medij u Hrvatskoj nije slobodan. Smatra da ima elemenata koji mogu biti bolji i da ima mjesta za napredak, ali da ne postoji problem slobode medija.

- Dok se izražava takav stav, put prema suvremenoj, modernoj Europi biti će dug, mukotrpan i težak, odgovorio je Daus te poručio kako je potrebno prestati žmiriti na problem slobode medija u Hrvatskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa