Blagoslovom i druženjem Umažani proslavili Uskrs

0

Uz prekrasno sunčano vrijeme, i ove je godine Uskrs u Umagu protekao u znaku pozitivnih želja, zajedništva i svesrdnog druženja.

Nakon svetih misa na uskršnje jutro, brojni su se sugrađani zadržali uz vlč. Josipa Grpca i gradonačelnika Vilija Bassanesea na suncem okupanom Trgu slobode gdje je Turistička zajednica grada Umaga pripremila slatki domjenak na kojem su građani bili počašćeni blagoslovljenim pincama i vinom.

Program Uskrsa nastavio se i dan kasnije, točnije u ponedjeljak 22. travnja, u Mjesnom odboru Seget, i to od ranih jutarnjih sati. Uz svetu misu i sportske susrete, vrijedne su domaćice pripremile i tradicionalne kolače te sudjelovale u izboru najbolje slastice u dvije kategorije. Nakon dodjele zahvalnica i priznanja, a na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Bassanese, njegovi zamjenici Mauro Jurman i Ivan Belušić te direktor umaške Turističke zajednice Milovan Popović, slavlje se nastavilo u pineti Svetog Pelegrina. Kao i svake godine, ZT „Fulvio Tomizza“ Umag svojim je sugrađanima i brojnim posjetiteljima priredila tradicionalni Uskrsni piknik, uz zabavu i bogatu gastro ponudu za sve ukuse i generacije.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA