REkreator obilježio Dan planeta Zemlje u Rovinju

0

Na Trgu Brodogradilišta u Rovinju udruga REkreator je 20. travnja obilježila Dan planeta Zemlje kroz prigodan program koje promiče prenamjenu i reciklažu, a kao takvu, inicijativu je podržao Grad Rovinj.

U aktivnosti su se uključili posjetitelji svih uzrasta te kroz radionice kreativne reciklaže i društvene eko igre naučili kako ponovno upotrijebiti predmete iz naše svakodnevice.

Kako bi inspirirali i motivirali vlastitim primjerom, članovi udruge su kroz prigodnu izložbu predstavili i ekološki osvještene kolekcije radova nastale u sklopu projekta R.A.D. – ReusedArt&Design ili Umjetnost prenamjene, a koje obuhvaćaju preko 50 različitih primjera prenamjene predmeta i materijala kojima je istekla prvotna funkcija.

Uz same primjere dobre prakse, edukativni materijali Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o pravilnom razvrstavanju otpada, ponovnoj upotrebi predmeta i kompostiranju, zasigurno su pridonijeli bržem i lakšem usvajanju dobrih navika.

Inicijativi su se aktivno priključili i učenici rovinjskih škola Juraj Dobrila i Zvane Črnja kroz prikupljanje plastičnih čepova koji će se iskoristiti u humanitarnim akcijama.
 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA