Istarski umirovljenici podržali Valtera Flega za nadolazeće EU izbore

1

„Istarska stranka umirovljenika (ISU) na predstojećim će izborima za Europski parlament podržati Valtera Flega, kandidata IDS-a, ujedno i nositelja liste naše Amsterdamske koalicije“, istaknuo je na danas održanoj konferenciji za medije u Puli predsjednik ISU-a Zdenko Pliško. Uz njega, na potpisivanju Sporazuma o suradnji sudjelovali su predsjednik IDS-a Boris Miletić, kandidat IDS-a na europskim izborima Valter Flego te potpredsjednik ISU-a Mario Ritoša.

Tom je prigodom predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao da „IDS i ISU dugi niz godina njeguju uspješnu suradnju, a današnje potpisivanje Sporazuma o suradnji na predstojećim izborima nastavak je te lijepe priče. Odnos prema umirovljenicima jedno je od najvažnijih mjerila razvoja zajednice, a ja se usudim reći na temelju našeg dosadašnjeg rada da IDS iznimno cijeni, sluša i uvažava sve istarske umirovljenike. Briga za naše starije i nemoćne oduvijek je bila jedan od prioriteta IDS-a“.

- Imamo konkretne rezultate kojima vidljivo podižemo kvalitetu života umirovljenika, ali imamo i planova za budućnost, u kojima će nam naročito mnogo pomoći EU fondovi. IDS i Županija dosada su ulagali u Dom za starije osobe Alfredo Štiglić, zgradu Depandanse Doma, Gerontološki centar Vila Trapp, Dom za starije osobe Domenico Pergolis Rovinj, Dom za starije osobe Raša te Dom za starije osobe Novigrad.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško izrazio je veliko zadovoljstvo nastavkom suradnje s IDS-om. „Upravo je Valter Flego osoba preko koje je naša stranka uspjela realizirati najveći dio svog programa, među kojima su i oni koji život znače – palijativna skrb i ortopedska pomagala, dnevni centri, zdravstvena njega u kući. To smo sve uspjeli uz pomoć IDS-a i Valtera Flega“, istaknuo je Pliško zaključivši:

- Podržavamo IDS i Amsterdamsku koaliciju jer znamo da ćemo ono što smo dogovorili s Valterom Flegom uspješno realizirati.  Na tome mu se od srca zahvaljujem te pozivam sve umirovljenike da na izborima 26. svibnja zaokruže nositelja liste Amsterdamske koalicije Valtera Flega, broj 1 na listi broj 12.

Na kraju, Flego se osobno zahvalio istarskim umirovljenicima na danoj podršci kazavši da se „svaka suradnja temelji prije svega na povjerenju te na realizaciji dogovorenih aktivnosti“.

- Kad riječi i obećanja stanu, na konkretnim primjerima vidimo je li nešto ili nije realizirano. Imamo prigodu surađivati s ISU-om u mnogim gradovima i županiji te vidjeti što smo učinili našim novcima – novcima grada i županije. Kada nadograđujemo Dom Domenico Pergolis, to financira Grad Rovinj i Istarska županija, kao i Dom Alfredo Štiglić koji financiraju Grad Pula i Istarska županija, i to treba promijeniti. Primjera je još mnogo, a unatoč tome cijenu domova za starije i nemoćne svih ovih godina nikada nismo povećali, kazao je Flego dodavši:

- Na sebe smo preuzeli odgovornost da pronađemo način da našim umirovljenicima, koji su nas svojim životnim radom itekako zadužili, olakšamo život u mirovini u trećoj životnoj dobi. U sljedećih pet godina želimo učiniti još mnogo toga, između ostalog i nove domove za starije i nemoćne, koje danas u Hrvatskoj ne možemo graditi europskim novcem, ali ne zbog Europe, već zbog nas samih i činjenice da kao Hrvatska to nismo stavili u operativne programe. Nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego zaključio je da će „upravo na tome inzistirati, kao i na financiranju mnogih zdravstvenih programa koje danas provodimo diljem Istarske županije.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa