Pripremite se za deseti Festival samoniklog bilja u Kršanu!

0
Na Festivalu samoniklog bilja u Kršanu
Na Festivalu samoniklog bilja u Kršanu

Već deseti put zaredom, Kršan će 27. i 28. travnja biti domaćin zanimljivog festivala kojega  pohode ljubitelji prirode i zdravog načina života.

Zanimljivi predavači, radionice i gastro iznenađenja i ove  će godine biti mamac posjetiteljima. Dr. sc. Donatella Vrbanac, stručnjakinja za prehranu, poznati hrvatski arhitekt Ante Vrban, prof. Višnja Bartolović, predavači s zagrebačkog PMF-a, brojni fitoaromaterapeuti  u dva će festivalska dana otkriti manje poznate zanimljivosti o biljkama i zdravlju.

Marija Kolarović iz Udruge Verbena podučit će o izradi uljnog seruma i kreme  za lice.

Pojedinosti o ljekovitom bilju i začinima sv. Hildegarde ispričat će prof. Višnja Bartolović. Floressa design podučit će vas kako izraditi cvjetni aranžman. Naučite i pravilno disati, uključite se i u sportske programe.

Posebni festivalski gosti bit će partneri iz španjolskog grada Alconchele, a njihov kuhar pripemat će tapase od biljke tagarnin i šparuga. Sve će to  u subotu u 14 i 16 sati začiniti i zvuci flamenga.

Ističemo i nedjeljni cooking show, prezentacijsku radionicu chefa Davida Skoka koji će pripremiti stotinu degustacijskih porcija jela od samoniklog bilja iz mora /alge / i sa obale. Show će se održati u vremenu od 12 do 14 sati.

Podsjećamo i na već tradicionalnu dvodnevnu radionicu branja bilja na kršanskim livadama gdje će poznati travar Franko Zgrablić upoznati polaznike s ljekovitim biljkama.

Svečano otvorenje zakazano je u subotu u 11 sati, a šator je za sve posjetitelje otvoren oba festivalska dana do 19 sati.

Organizatori i ovogodišnje manifestacije su Općina Kršan i Turistička zajednica te Poljoprivredna zadruga Čepić polje.

Pokroviteljica 10. Festivala je predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA