Zbor Joakim Rakovac proslavio 40 godina djelovanja

0

12.travnja u Istarskoj  sabornici, povodom proslave 40 godina uspješnog djelovanja održan je koncert Mješovitog pjevačkog zbora „Joakim Rakovac“  iz Poreča. Proslava četrdesete obljetnice Zbora započela je već u ožujku  gostovanjem u Izoli /Slovenija,te nastavila se koncertom u Sabornici, te će se  slavlje nastaviti nizom događaja tijekom cijele godine do centralne proslave,koja će se održati u studenom,kad će se na velikom koncertu  objaviti i promovirati  Monografija mješovitog pjevačkog zbora „Joakim Rakovac“Poreč.

Učesnici koncerta u petak,12.travnja bili su zbor slavljenik te njegovi gosti: Mješoviti pjevački zbor „Mosaico“ZT ,Poreč; Mješoviti pjevački zbor „Arpa“ ZT,Višnjan; Mješoviti pjevački zbor „San Martino“ ZT,Tar; Ženski zbor „Mendule“ Vrsar;  Moški pevski zbor „Delfin“ iz Izole/Slovenija i pjesnikinja Vesna Cvek,koja je pročitala vlastite  stihove sa naslovom „Ča se je dogodilo?“.

Koncert uz pozdravnu riječ  otvorila ravnateljica Pučkog Otvorenog Učilišta  Poreč, Snježna Radetić, koja je uz svoje prenijela i čestitke  gradonačelnika grada Poreča. Predsjednik zbora „Joakim Rakovac“ Rudi Poropat ,koji je ujedno i član zbora od samog početka,pozdravio je skup i osvrnuo  se na 40 godišnji rad zbora.

Prekrasna dvorana Istarske Sabornice  bila je dupkom ispunjena sa mnogobrojnom publikom i  ljubiteljima zborskog pjevanja. Na kraju koncerta svi dirigenti  primili su zahvalnice i poklon za sudjelovanje na koncertu ,ali i gosti su zboru slavljeniku tom prigodom uručili darove uz čestitke za obljetnicu. Čestitke i buket cvijeća primila je i dirigentica Đeni Dekleva-Radaković  za nesebičan rad i brigu o  zboru „Joakim Rakovac“. Cjelovečernji program vodila je Suzana Rupenović. Nakon završetka koncerta svi zborovi su se okupili na domjenku, te se zajedničko druženje u veseloj atmosferi produžilo još nekoliko sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa