Iz Čačka došli na Festival srpske kulture u Istri

0
Robert Cvek s gostima iz Čačka
Robert Cvek s gostima iz Čačka

U povodu 11. Dana srpske kulture u Istri u prostorijama Komunalne palače u Puli održan je 13. ravnja prijem delegacije Grada Čačka. Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek  pozdravio je goste iz Čačka te istaknuo da Pula vrijedno čuva temeljne civilizacijske vrijednosti suživota i tolerancije te kako je po tome postala  uzor mnogim drugim gradovima i regijama. Poželio im je dobrodošlicu te naglasio kako im želi ugodan boravak i produljenje suradnje, jer Pula iako je bogata tradicijom, štiti, čuva i unaprijeđuje sve kulture i tradicije koje se nalaze na ovom podneblju, dodao je Cvek, te pohvalio iznimno bogat program Festivala za sve građane Pule.

Prijemu je u ime Grada Pule  prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber, koja je zahvalila delegaciji, prije svega, na obogaćivanju kulturnih događaja u gradu,  gostovanjima u kazalištu i kinu, te svim programima koji su u planu narednih dana.

Milan Rašula, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine zahvalio se u ime delegacije, ali  i kao dio organizacije 11. Festivala  Gradu Puli na ukazanom povjerenju i  gostoprimstvu koje svi posjetioci imaju.

Domaćine je u ime delegacije iz Čačka pozdravio Rastko Janković, direktora Uprave za suradnju s dijasporom i Srbima u regiji. Zahvalio se na osjećaju dobrodošlice, te naglasio kako je lijepo vidjeti grad u kojem sve manjine žive zajedno, grad u kojem živi kultura, te naglasio kako je bitno međusobno povezivanje kako bi se očuvala kultura manjina u nekom mjestu.

Miodrag Mića Jakšić, predsjednik Matice iseljenika i Srba u regiji, rekao je kako je jedanesti put u Puli, jer je dio priče Festivala od samog početka, i upravo pri stvaranju ove manifestacije zajedno s Milanom Rašulom misao vodilja im je bila očuvanje srpske kulture u Istri i prenošenje običaja i tradicije na daljnje generacije te obogaćivanje kulture grada. Zahvalio se Gradu Puli na uvijek lijepom i prijateljskom dočeku.

Kulturna manifestacija Dani srpske kulture predstavlja projekt  kulturne razmjene i suradnje između srpske i hrvatske kulturne sredine, s obzirom na tradicionalne veze tih dviju kultura, njihovu značajnu komplementarnost i uzajamne odnose.

Festival traje od 11.do 19.travnja u Puli, Rovinju, Fažani Labinu i Poreču. Uz pregršt filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja možemo samo zaključiti kako će publika sa zadovoljstvom odvojiti svoje vrijeme i prepoznati ovogodišnji izuzetno bogati program Festivala.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA