Svečano otvoren Festival srpske kulture u Istri

0
S otvorenja festivala
S otvorenja festivala

Jedanaesti Festival srpske kulture u Istri otvoren je 11.4. u Srpskom kulturnom centru u Puli. U ime Grada Pule samom otvaranju prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. Zamjenik je izrazio zadovoljstvo održavanja ovakve manifestacije koja pokazuje da je Pula otvoren, multikulturalan grad gdje svaka nacionalnost i kultura ima svoje mjesto i slobodu.

Milan Rašula, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, zahvalio se Gradu Puli na podršci  koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija. Najavio je bogat program 11. Festivala srpske kulture u Istri, pregršt zbivanja od Pule, Fažane, Rovinja, Labina i Poreča. Svečano, uz brojne istaknute govornike i izložbu foto kluba Format iz Čačka, otvoren je još jedan festival koji krasi grad i pruža sugrađanima upoznavanje različitih kultura.

Manifestacija se nastavlja izložbama, filmskim projekcijama, predstavom, koncertima i književnim večerima Puli, Rovinju, Fažani, Labinu i Poreču do idućeg petka, 19. travnja.
Povodom Dana srpske kulture u Istri svake godine predstavlja se jedna od općina Srbije, ove godine predstavlja se  Čačak, grad dinamičnog podeblja i kulture.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa