Sestra i brat iz Pazina uspješno vode firmu koju je osnovao otac

0
Antea i Matej Carić (foto: Jutarnji list)
Antea i Matej Carić (foto: Jutarnji list)

Obiteljska tvrtka koja se već gotovo tri desetljeća bavi proizvodnjom namještaja po mjeri već je dvaput provela rebrending, prvi put prije deset godina i lani, kada su shvatili da su svojom strategijom i vizijom nadrasli onu tvrtku koju su nekad osnovali. Brat i sestra, Matej i Antea Carić, koji danas vode tvrtku Internova koju je u Pazinu osnovao njihov otac Nenad, ispričali su nam kada su i zašto prošli kroz proces rebrendiranja, piše Jutarnji list.

"Zadnji put smo se rebrendirali prije deset godina. Stručnjaci savjetuju da je to i neki period u kojem bi se svaki brend trebao 'osvježiti' ili, u našem slučaju, kompletno promijeniti. Smatramo da cijeli vizualni identitet, pritom najviše mislimo na logotip kompanije, treba biti u skladu sa strategijom i vizijom te iste kompanije, mora biti usmjeravajući. Internova je rasla i razvijala se zajedno sa svojim projektima. Oni su sada sve zahtjevniji, ozbiljniji, izazovniji, kompleksniji, a mi svaki projekt gledamo kao jedinstveni, dajemo 150 posto sebe, zalažemo se, istražujemo. I dogodio se taj prijelomni trenutak kada naš stari logo više nije odavao takav dojam, u vrijeme kada je bio stvoren bio je super, ali 'prošlo ga vrijeme' i nadišli smo ga i mi sami", priča Matej Carić, projekt menadžer iz Internove i sin osnivača tvrtke Nenada Carića. Njegova sestra i marketing menadžerica Antea Carić kaže kako su iz cijelog procesa naučili da rebrending i nije tako jednostavan kakvim se čini.

"Ima toliko puno detalja i elemenata u cijelom tom procesu i samo jedan krivi potez, doslovce kriva boja vizuala, može odaslati potpuno krivu sliku potencijalnim klijentima. Ekipa iz studija Bunch, koja nam je i odradila cijeli identitet, mlada je, ambiciozna, ali i iskusna i stvarno znaju svoj posao i kako tržište 'diše'. Puno su nam pomogli svojim savjetima i usmjeravali nas", priča Antea za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa