Predstavnici američkog veleposlanstva u posjetu Puli

0

U sklopu 'Meet us' inicijative zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci  sastala se s predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, odnosno s Davidom Jandriskom, konzulom veleposlanstva, Matthewom Warinom, voditeljem općih poslova, Tamarom Grahovac iz financijskog odjela veleposlanstva te  Krunoslavom Badelom savjetnikom za politička pitanja.

Zamjenica gradonačelnika  zaželjela je dobrodošlicu izaslanstvu iz Američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, pozivajući ih da upoznaju Pulu, grad bogate tradicije i kulturne baštine, koja živi kroz manifestacije, dvojezičnost i multikulturalnost. "Nadam se da smo ovim susretom tek počeli jednu divnu suradnju i razmjenu iskustva.“ dodala je Puh Belci pričajući im o Puli, povijesti, načinu življenja i projektima koji su u tijeku. Predstavnici Veleposlastva zahvalili su zamjenici na prijemu, te naglasili kako su zadivljeni ovim krajem, Pulom, mirnoćom i ljepotom življenja u našim gradovima, te naglasili kako se nadaju dobroj suradnji i skorom povratku.

Svrha MeetUS programa je predstaviti rad i misiju veleposlanstva, te upoznati se sa svim krajevima Hrvatske. Ovim posjetima diljem Hrvatske teži se ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu. Cilj ove inicijative je da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju. Ovo je tek jedan u nizu planiranih dolazaka i to ne samo u Puli nego i u ostale dijelove Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa