Uz pjesmu i ples otvoren Monte Librić u Puli: 'Treba čitati od malena'

0

U pulskoj Zajednici Talijana - Circolo 8.4. je otvoren Festival dječje knjige Monte Librić, a 12. izdanje ovog vodećeg festivala dječje književnosti u Hrvatskoj otvorio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

„Vidim puno djece i zbilja me to veseli. Osobno sam volio priče i knjige, treba čitati od malena, te što manje koristiti modernu tehnologiju, jer knjiga u rukama je i zdravlje i znanje, poručio je gradonačelnik .Izrazio je zadovoljstvo što je  jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj upravo ovaj u Puli.

U ime istarske županije okupljene je pozdravio zamjenik župana Fabrizio Radin. Dvanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić ove se godine pod tematskom odrednicom Volim grad/Amo la mia città, a održava se od 8. do 14. travnja u Zajednici Talijana Pula – Circolo.

Prepoznat kao imaginarno osmo pulsko brdo knjiga za djecu, Festival se predstavlja mnoštvom programa, književnih promocija, literarno-ilustratorskih radionica, kazališnih predstava, filmova i scensko-glazbenih nastupa, koji u svom pristupu i prezentaciji imaju značajnu umjetničku i stručnu dimenziju. U izložbeno-prodajnom dijelu Monte Librića bit će izloženo više od 2.000 naslova uz popuste od 10 do 50 %.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula, Talijanska Unija, Zajednica Talijana Pula, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i Pučko sveučilište u Trstu, a organizator je Udruga Sa(n)jam knjige u Istri te  suorganizatori Castropola d.o.o. i Zajednica Talijana Pula. Pulski će mališani sve do kraja tjedna moći uživati u mnoštvu zabavnih i edukativnih knjiga, kao i mnogobrojnim radionicama koje su namijenjene učenju uz zabavu. Program 12. Monte Librića može se pronaći ovdje.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA