Bruno Burul: 'Svi kažu da bježim, ali ja ulovim tempo i držim ga'

0
Bruno Burul
Bruno Burul

Bruno Burul iz Ripende u 77. godini bio je jedan od najstarijih sudionika subotnjeg pješačenja „Hoditi i zdravi biti“ od Labina preko Ripende do Rapca. Međutim, pošao je na čelo kolone i udario tempo svim ostalima. Isto je bilo mjesec dana ranije kada se pješačilo u Plomin Luku.

„Svi kažu da bježim, ali ja ne bježim, ja moram uloviti tempo i držati ga jer me inače zabole leđa“, objasnio nam je. Razgovarali smo na početku njegovog povratka iz Rapca kući pješice. Njemu to nije neki poseban podvig.

„Ako je vrijeme za vikend lijepo, popnem se barem na vrh Ripende Standor. Krenem od spomenika u Ripendi, blizu kojega stanujem, pa na Kosi, dolje u Rabac i onda preko Gornjeg Rapca doma. Samo treba imati kondicije, a uvjet za kondiciju je zdravlje“, veli on.

Kada se pješačilo u Plomin Luku išao je do Veselica, a umjesto spusta do mora okrenuo se na drugu stranu i uspeo na Standor jer mu je tako bilo zanimljivije. Mirovinu je zaslužio radeći kao ugostitelj u Njemačkoj. Za radnoga vijeka bavio se kuglanjem i biciklizmom – vikendom bi prevaljivao barem stotinu kilometara na biciklu. „Otkada sam prije šesnaest godina otišao u mirovinu i došao kući, objesio sam bicikl pod krov i od tada tamo stoji, a ja hodam“, kaže on. (Tekst i foto: Robi Selan)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa