Sponza u Saboru o Uljaniku i sanaciji Raškog zaljeva

1
Giovanni Sponza
Giovanni Sponza

Saborski zastupnik IDS-a, Giovanni Sponza u današnjem iznošenju stajališta, osvrnuo se na izjave predsjednika Kluba HDZ-a vezane za brigu Vlade o važnim projektima za građane Istre. Svoje izlaganje temeljio je na četiri ključna problema u Istarskoj županiji, a to su Uljanik, Opća bolnica Pula, Kaštijun i sanacija elementarne nepogode Raškog zaljeva, kao i odnos Vlade prema rješavanju tih problema.

- Što je to Vlada učinila za Uljanik, to da radnici više od 7 mjeseci nisu primili plaću, dok je Vlada za Agrokor učinila sve mada je privatna kompanija, a za Uljanik nisu donosili odluke, nisu nudili rješenja, nisu iznijeli konkretan plan i mjere, skrivaju se iza Odluke Trgovačkog suda te iza bivših Vlada i bivših uprava. Dodao je kako Vlada time pokazuje da čini ogromnu razliku u pristupu između Agrokora i Uljanika.

Postavio je pitanje što je Vlada učinila za pulsku bolnicu s obzirom na to da je kao prvo, odugovlačila 2 godine s davanjem garancije za kredit HBOR-a, a kao drugo, Ministarstvo zdravstva i Vlada odbijaju potpisati drugi Aneks sporazuma o sufinanciranju čime ugrožavaju dovršetak izgradnje.

Sljedeće na što je ukazao je problem Kaštijuna. -Mi smo u Istri vezano za projekt gospodarenja otpadom poštovali zakon, strategiju i tehnologiju koju je propisala država, poštovali ispunjenje svih uvjeta te poštovali rokove. Učinili smo sve kako država ne bi trebala platiti penale, a država neispunjavanjem svoje preuzete obaveze nije zaokružila cijeli proces, kazao je Sponza.

Napomenuo je kako Vlada po pitanju sanacije elementarne nepogode u Raškom zaljevu koja se dogodila u lipnju prošle godine nije učinila gotovo ništa, a kada je u pitanju sanacija šteta u drugim županijama i to osobito u onima u kojima je HDZ na vlasti, tada Vlada reagira promptno. Sponza je pozvao Vladu da građanima Istre objasni koji je razlog tome. - Kad HDZ drži ruku u džepovima građana Istre, onda im je Istra mila i draga, a kad tim istim građanima treba vratiti manji dio njihovog novca, tada HDZ i dalje drži ruku u džepovima građana Istre, ali onda s figom. Na kraju, pozvao je Vladu da preuzme odgovornost i ispuni preuzete obveze te tako pokaže da ipak poštuje građane Istre.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa