Zlatna Lara Belušić na prijemu kod gradonačelnika Miletića

1
Lara Belušić, Boris Miletić i Mauro Zović
Lara Belušić, Boris Miletić i Mauro Zović

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je 4.4. u prostorijama Komunalne palače učenike pulske Škole za odgoj i obrazovanje, Laru Belušić i Maura Zovića, koji su sudjelovali na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju.

Gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo na osvojenim nagradama, te čestitao Lari Belušić na osvojenom zlatu. Dodao je kako je bitno baviti se sportom i kroz razgovor s učenicima prošao njima zanimljive događaje i doživljaje s olimpijade. „Kao Grad, sustavno ulažemo znatna financijska sredstva upravo u podizanje razine kvalitete sporta i sportskih objekata kako bi što većem broju naših sugrađana omogućili adekvatne uvjete za rekreacijom i bavljenjem sportom“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Prijemu je uz učenike nazočila i trenerica, odnosno profesorica tjelesnog odgoja Pavlina Miljković koja je zahvalila gradonačelniku na prijemu i istaknula kako su sportske aktivnosti i zdrave navike važne stoga je to i smjer kojim rade s učenicima. Pohvalila je sve sudionike iz Hrvatske koji su bili u Abu Dhabiu, roditelje i učitelje koji su podrška i potpora djeci u njihovim natjecanjima.

Lara Belušić šesnaestogodišnja je učenica pulske Škole za odgoj i obrazovanje. Osvojila je zlato na Specijalnoj olimpijadi koja se održala u Abu Dhabiju od 14. do 21. ožujka 2019.godine i to tek nekoliko sati nakon što je u utrci na 25 metara bila druga i osvojila srebrnu medalju. Lara je članica reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske.
Mauro Zović 19- godišnji učenik Škole za odgoj i obrazovanje, također član Specijalne olimpijade Hrvatske, ispričao je gradonačelniku svoj doživljaj i svoju pobjedu u disciplini na 200 metara gdje je  bio četvrti, na čemu mu je gradonačelnik čestitao i poželio još puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019. trajale su  od 14. do 21. ožujka 2019. godine. Na olimpijadi se natjecalo više od sedam i pol tisuća olimpijaca iz 190 različitih zemalja cijeloga svijeta koji se natječu u 24 sportske discipline. Specijalne olimpijske igre održavaju se od 1968. godine s ciljem promicanja razumijevanja, prihvaćanja i integracije ljudi s intelektualnim teškoćama. Članovi delegacije Specijalne olimpijade Hrvatske natječu se u atletici, bowlingu, plivanju i stolnom tenisu. Specijalna olimpijada je najveći događaj koji se usredotočuje na osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama kroz snagu sporta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa