Grad Vodnjan osnovnoj školi donirao pametnu ploču

0
Pametna ploča učenicima značajno olakšava učenje, pamćenje gradiva te bolji pregled onog što moraju naučiti
Pametna ploča učenicima značajno olakšava učenje, pamćenje gradiva te bolji pregled onog što moraju naučiti

Grad Vodnjan donirao je osnovnoj školi u Vodnjanu pametnu ploču u vrijednosti od 22.500 kuna. Ploča je postavljena u novoopremljenoj učionici informatike hrvatskog odjeljenja.

Pametna ploča učenicima značajno olakšava učenje, pamćenje gradiva te bolji pregled onog što moraju naučiti, a nastavnicima omogućuje korištenje vizualnog i auditivnog sadržaja koji je već prilagođen za nastavne potrebe te znatno olakšava formuliranje i pripremanje gradiva.

„Vjerujem da će uz pomoć pametnih ploča učenicima biti lakše i zanimljivije učenje te da će se zasigurno podići kvaliteta i raznolikost nastavnog predmeta, ali i nastavnog procesa. Cilj je konstantno unaprjeđenje rada s učenicima jer je bitno potaknuti učenike da interaktivnim učenjem sudjeluju u nastavi“, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović.

Ravnatelj Osnovne škole Corrado Ghiraldo zahvalio se gradonačelniku na donaciji te je istaknuo da su se učenici i nastavnici obradovali novom opremom te mogućnostima koja pametna ploča pruža u smislu crtanja, pisanja i prezentacije što pogoduje kvalitetnoj interaktivnoj nastavi. 

Ghiraldo je naglasio da je učionica informatike, osim sa pametnom pločom, opremljena i sa 24 nova računala koja su financirana sredstvima Osnovne škole i Ministarstva obrazovanja te da će se sva nova oprema koristiti i za vrijeme nastave drugih predmeta koja se odvija u ovoj učionici kao što su fizika, tehnička kultura i geografija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa