Lijepom našom u Poreču: Prihod ide za zdravstvo

1

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić najavio je na konferenciji za novinare snimanje HRT-ove emisije „Lijepom našom“ u porečkoj dvorani Žatika u srijedu, 17. travnja 2019. u 19 sati. Gradonačelniku su se pridružili i dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja, voditeljica Ispostave Poreč dr. Radmila Korlević, te Sergio Pavat, koji će i sam biti jedan od sudionika ove manifestacije.

- Posljednji put smo bili domaćini prije tri godine i tad je dvorana bila ispunjena do vrha. Svi su bili izrazito zadovoljni programom i organizacijom, pa kod ekipe Lijepom našom nije bilo puno razmišljanja hoće li se vratiti. Prije svega jer je Žatika jedina tako velika dvorana u Istri, a s druge strane u Poreču se tada okupi i veliki dio izvođača za sve gušte. Ovo je jedna lijepa slika Poreča, koju će vidjeti ne samo cijela Hrvatska, već i dijaspora  koja redovno prati ovu emisiju, rekao je gradonačelnik i najavio da će se prodaja karata, od danas, vršiti u Turističkoj zajednici grada Poreča (Zagrebačka 9, Poreč) i na blagajni Kina Poreč (Narodni trg 1), te na dan snimanja od 17h na blagajni dvorane Žatika po cijeni od 25 kuna.

Novci od karata za CRP aparat i reagens, defibrilator, boce s kisikom

- Prihod od prodaje karata ići će u humanitarne svrhe. Vjerujem da će to biti dodatan povod da se Porečani ali i gosti iz cijele Istre odazovu ovom događaju i podrže humanitarnu svrhu. Novci će ići za nabavu CRP aparata i reagensa, aparata za defibrilaciju i boce s kisikom za Dom zdravlja u Poreču., rekao je Peršurić.

Dr. Ivančić pojasnio je važnost nabave ove opreme – CRP aparat daje jednu dodatnu sigurnost liječnicima, posebno tijekom vikenda i blagdana dok laboratorij ne radi, pri postavljanju dijagnoze, odabiru terapije, i eventualnom upućivanju na daljnje liječenje,  posebno kod djece. Uz to, dobili bismo i još jedan defibrilator, aparaturu za kisikoterapiju te potrošni materijal, te zahvaljujemo svima koji će podržati ovu donaciju i Gradu koji je odlučio ta sredstva namijeniti nabavi aparata, rekao je Ivančić.

- CRP aparat pokazuje akutnost infekcije, te radi li se o virusnoj ili bakterijskoj infekciji, što je u pojedinim slučajevima izrazito važno. Aparat će moći koristiti sve ambulante koje rade popodne ili vikendom, rekla je Korlević, dodavši kako se zbog takve pretrage tijekom popodneva, vikenda ili blagdana više neće morati slati u Pulu.

Što se samog programa tiče, u Poreču će nastupiti KUD-ovi, klape, najpoznatiji sastavi i pjevači iz Istre i diljem Lijepe naše, više od njih tridesetak koji će se predstaviti publici. Pavat je najavio da će do programskih dopuna još doći, ali svoje sudjelovanje su potvrdili Mladen Grdović, Koktelsi, Alen Vitasović, Mauro Staraj i La Banda, Sergio Pavat, Gianluca Draguzet, Vesna Nežić Ružić, Sergio Valić, Đani Maršan, Marko Škugo i Luka Basi, Gordan Gregurović, Bojana Žamarija, Tedi Grubica, Alfa time band, Lilihip, Duo magnolija, Milenij, Modrijani, te KUD-ovi „Tići“ iz Tinjana, „Balun“ iz Vodnjana, „Bosanska Posavina“, KDC „Peroj“, te klape Lungo mare, Motovun i Parentine.

- Osim predstavljanja naše glazbe, bit će tu predstavljeni i istarski običaji, hrana i proizvodi s Poreštine ali i cijele Istre, rekao je Pavat. Emisija će biti emitirana u dva dijela, 27. travnja i 4. svibnja 2019. na prvom programu HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa