Združena atletika u Puli okupila djecu iz cijele Istre

0

U pozitivnoj i veseloj atmosferi Doma sportova Mate Parlov 3. travnja održano je treće izdanje sportske manifestacije „Združena atletika 2019“ koja je okupila učenike iz 21 osnovne škole Istarske županije koji su se zajedno s prijateljima iz razreda te pomoćnicima u nastavi natjecali u disciplini trčanja na 100 metara. Cilj Združene atletike koju podržavaju Grad Pula, Grad Pazin i Istarska županija zajedno sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula je uvažavanje sporta kao načina zbližavanja te poticanje inkluzije djece s teškoćama u svakidašnjem životu.

U ime Grada Pule na ovoj hvalevrijednoj manifestaciji sudjelovala je pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je svim sudionicima zaželjela puno uspjeha i sportske sreće.

„Zahvaljujem vam svima što ste se okupili. u ovoliko velikom broju, na događaju na kojemu želimo jasno pokazati da djeca s poteškoćama u razvoju mogu uspješno sudjelovati u sportu.“ – poručila je pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović.

Pozitivnim željama pridružili su se pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu istarske županije Patricija Percan i zamjenik gradonačelnika Grada Pazina Veljko Brajković. Mladi atletičari natjecali su se u ukupno 34 utrke, a osim medalja sa sobom su ponijeli i mnoštvom lijepih životnih uspomena i novih prijateljstava.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa