Bivši punac Giannija Rossande: 'Teško mi je govoriti o njemu'

1
Privođenje Giannija Rosande (foto: Nel Pavletić/PIXSELL)
Privođenje Giannija Rosande (foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Ivan Cukon (85), bivši punac bivšeg čelnika Uljanika Giannija Rossande, kaže da uprava Uljanika, pa i Rossanda, treba odgovarati za svoje postupke! I sam uljanikovac, koji je 24 godine proveo u pulskom škveru, kaže da nije imao nikakve veze sa zapošljavanjem Rossande, koji je s njegovom kćeri bio pet godina, piše 24sata.

- Čovjek sam u godinama i kad sam vidio vijest o uhićenju čelnih ljudi škvera, pa i Rossande, te spominjanja mene kao bivšeg punca, šokirao sam se. Časno i odgovorno sam sve godine radio - rekao je Cukon. Za Rossandu navodi da je uvijek bio miran, nekako tih i povučen, ali i ambiciozan. - Teško mi je govoriti o njemu, ali osim što je bio povučen, nije bio zainteresiran za, primjerice, rad u vrtu i oko okućnice. Mladi su takvi danas, nije to kao nekad - kaže bivši punac.

Smatra da za situaciju u Uljaniku netko treba odgovarati. - On je bio prvi čovjek, ali sigurno nije sam u tome. Uprava je najviše kriva za stanje u škveru, a u prošlom sistemu je država uvijek bila prisutna u brodogradnji jer tako velikim kolektivom ne može upravljati samo rukovodstvo. Sigurno su se našli u teškoj situaciji koju nisu riješili pa neka za to i odgovaraju - mišljenja je bivši punac koji sve novosti o Uljaniku pomno prati, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa