Župan dao zahtjev za kupnjom prostora Istarskog kluba u Zagrebu

0
Klub studenata Istre mjesto je okupljanja i promocije zavičajne kulture (foto: Facebook)
Klub studenata Istre mjesto je okupljanja i promocije zavičajne kulture (foto: Facebook)

Istarski župan Valter Flego uputio je 2. travnja u ime Istarske županije ministru državne imovine Goranu Mariću zahtjev za kupnju poslovnog prostora u Ilici 13, u Zagrebu, u kojem djeluje Klub studenata Istre „Mate Balota“. U dopisu župan Flego podsjeća kako se u ožujku o.g. obratio sa zahtjevom za rješavanje problematike korištenja prostora za rad Kluba studenata, ali do sada to pitanje nije riješeno.

Također, župan još jednom naglašava da je Istarska županija zainteresirana za daljnji rad Kluba i potiče aktivnost Kluba u cilju očuvanja istarskih običaja, kulture, jezika, kao i promocije Istarske županije u cjelini. Iseljenjem Kluba iz ovih prostora dovodi se u pitanje njegovo daljnje funkcioniranje, kao i pitanje djelovanja 224 člana Kluba.

„Uzimajući u obzir činjenicu da Klub studenata Istre „Mate Balota“ djeluje kao neprofitna udruga u ovom prostoru preko 50 godina te da je sve ove godine u njegovom neprekinutom i nesmetanom posjedu, koristeći ga do sada temeljem ugovora o zakupu s Gradom Zagrebom, tražimo da Republika Hrvatska, kao sadašnji vlasnik predmetnog prostora, omogući Istarskoj županiji kupnju istoga, te da nam Ministarstvo državne imovine odgovori na ovaj zahtjev“, stoji u dopisu. Po odobrenju zahtjeva, zaključuje župan Flego, Istarska županija pozvat će sve istarske gradove i općine da se uključe u proces kupnje navedenog prostora.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa