Bježao s ukradenim tablicama i sudarao se s policijskim vozilima

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 24-godišnjak počinio kaznena djela krivotvorenje isprave i prisila prema službenoj osobi. Naime, 30. ožujka oko 22.35 sati, policijski službenici su na kružnom toku u mjestu Varvari na području Poreča primijetili vozilo Seat, na kojem su se nalazile pulske registarske oznake, a za kojima se tragalo.

Uputili su se za vozilom, a uskoro im se pridružila još jedna policijska ophodnja te su pokušali zaustaviti Seat uz pomoć zvučnih i svjetlosnih signala, no vozač se oglušio te je nastavio vožnju u smjeru Motovuna. Vozač je naglo mijenjao smjer kretanja, ulaženjem u putanju kretanja službenih vozila, pri čemu je nekoliko puta udario u policijska vozila i oštetio ih te je na taj način sprječavao službene osobe u obavljanu službene radnje, ugrožavajući njihove živote.

Policijski službenici uspjeli su zaustaviti vozilo, a utvrđeno je kako je njime upravljao 24-godišnjak, koji je spomenute registarske oznake skinuo s vozila Golf, u noći s 28. na 29. ožujka, na parkiralištu u Ulici Jurja Dobrile u Pazinu i postavio ih na vozilo Seat te ga je tako koristio u prometu. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u noći s 31. ožujka na 1. travnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa