Kinezi žele graditi nogometni kamp u Poreču

0
Ivan Herak, Jiang Yu i Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča
Ivan Herak, Jiang Yu i Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča

U medijima se u posljednjih nekoliko dana razbuktala polemika vezana uz izgradnju nacionalnog nogometnog stadiona i nogometnog kampa HNS-a. Kao jednog od najozbiljnijih potencijalnih partnera za izgradnju spomenutih infrastrukturnih objekata mediji spominju kinesku tvrtku Z-Run Well Ton Industry iz Pekinga. Prema navodima iz Jutarnjeg lista Kinezi, koje u Hrvatskoj predstavlja CSEBA (Chinese Southeast European Business Association), odlučili su se da bi nacionalni stadion gradili u Velikoj Gorici, dok bi nogometni kamp gradili u Poreču.

Tvrtka Z-Run Well Ton Industry ima više od milijun zaposlenika,a osnivačica i predsjednica tvrtke je gospođa Jiang Yu. Odluka o gradnji kampa u Poreču donesena je nakon što je gospođa Jiang Yu,na poziv predsjednika Predsjedništva CSEBE Maria Rendulića i  Ivana Heraka,specijalnog savjetnika CSEBE zaduženog za razvijanje projekta nacionalnog stadiona i kampa,u prosincu prošle godine posjetila Poreč,kojom prilikom se je susrela i sa porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Prema navodima Sportskih novosti čelnici Z-Runa planiraju neposredno prije ili nakon sumita Kina +16 ,koji se u travnju održava u Dubrovniku,postići dogovor sa HNS-om i potpisati Memorandum o sporazumijevanju kojim bi se predvidjela izgradnja nacionalnog stadiona i nogometnog kampa na spomenutim lokacijama ,kao i osnivanje Akademije-Visoke trenerske škole za trenere i menadžere u nogometu.

S izvršnim direktorom HNS-a Vrbanovićem

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa