'Rekli su mi: Dobit ćeš posao u Uljaniku samo ako pustiš gol...'

1
Gianni Rossanda i Darko Horvat
Gianni Rossanda i Darko Horvat

Davno je to bilo. Ja sam svoju građansku dužnost ispunio. Pošteno sam sve prijavio, ali nitko mi se više nikad nije javio. Ni iz policije ni iz Hrvatskog nogometnog saveza. I pojeo vuk magare, kaže nam bivši golman Darko Horvat (45), piše 24sata.

Današnji trener golmana u zagrebačkoj Lokomotivi prijavio je 2002. godine da su njemu, tad golmanu drugoligaša Istre, ponudili 13.000 tadašnjih njemačkih marakaako na tri utakmice - dvije “zadane” i jednu po svojem izboru - bude namjerno primao golove da bi njegov klub izgubio, a gradski rival NK Uljanik na taj način se probio u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

U to vrijeme Rossanda je već bio jedan od najutjecajnijih ljudi u Uljaniku, ujedno i predsjednik nogometnog drugoligaša koji je nosio ime pulskog brodogradilišta, pa čak i član izvršnog odbora, najvišeg tijela Hrvatskog nogometnog saveza...Rossanda se pravio blesav, demantiravši da je on bio taj koji je pokušao potkupiti golmana konkurentske momčadi. Ali nije demantirao da je bio tamo za stolom... javlja 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa