sjednica vijeća

U Općini Raša se nije toliko ulagalo od njenog osnutka

0
Glorija Paliska
Glorija Paliska

Svjedočimo dvjema najjačim godinama po ulaganjima u infrastrukturu od samog osnutka Općine, rekla je raška načelnica Glorija Paliska na sjednici Vijeća 28. ožujka. Radi se o ulaganjima od oko 24 milijuna kuna, što predstavlja vrijednost od dva godišnja proračuna Općine, objasnila je podnoseći polugodišnji izvještaj o svome radu.

Napomenula je da su na području općine uložena i velika financijska sredstva ostalih subjekata, od Istarske županije, IVS-a, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva turizma, te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U kapitalne projekte spada energetska obnova osnovne škole vrijedna oko deset milijuna kuna, prva njena obnova u 80 godina postojanja. Izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Sv. Bartol od strane IVS-a vrijedna je oko šest milijuna kuna. Nadalje, u dva groblja - proširenje u Skitači i izgradnju mrtvačnice u Sv. Lovreču ukupno je uloženo dva milijuna kuna. Uređenje i opremanje centra za posjetitelje u Raši, odnosno muzeja rudarstva „u malom“ stajalo je oko pola milijuna kuna.

„Ove godine se planiraju izgraditi komunalni vezovi i urediti lučica Trget. Za tu svrhe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture odobrilo je šest milijuna kuna. Naposljetku, Hrvatske šume ulažu oko milijun kuna na potezu Sv. Marina - Ravni za potrebe izgradnje protupožarnih puteva, odnosno preventivu ovog velikog područja“, zaključila je načelnica.  

U izvještaju o izvršenju lanjskog Proračuna naglasila je da su sve aktivnosti izvršene ili su pri kraju.

„Općina Raša redovito  podmiruje sve obaveze, ulaže se u naše najmlađe, u vrtić, školu, prate se potrebe građana slabijeg socijalnog položaja. Komunalna infrastruktura razvija se ravnomjerno širom općine, izrađuje se brojna projektna dokumentacija. Pritom Općina Raša nije kreditno zadužena“, kazala je Paliska. Općina Raša ostvarila je ukupni prihod u 2018. godini u iznosu od 15.167.896,21 kn ili 92,80% plana, dok su rashodi proračuna iznosili 12.420.558,16 kn ili 72,53% plana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa